Over Kleuteruniversiteit

Kleuteruniversiteit maakt,  in samenwerking met uitgevers van kinderboeken, digitale thematische projecten voor (kleuter)leerkrachten op basis van (prenten)boeken. Daarnaast organiseren we inspiratiedagen voor kleuterleerkrachten, bedoeld om te informeren en te enthousiasmeren.

De naam Kleuteruniversiteit is afkomstig van een liedje van Benny Vreden producties. In het liedje zingen de kinderen dat ze worden opgeleid tot kleuterprofessoren. Ze noemen zich vervolgens een professor in het huizen bouwen, in het vouwen, van de poppenkast, springen en zingen. Kortom, allerlei situaties die zich werkelijk in een kleuterklas af zouden moeten spelen. Leren is voor kleuters net zo belangrijk als andere leeftijdsgroepen, het aanbod maakt daarbij het verschil.

Kleuteruniversiteit is een initiatief van Sanne Ramakers. Het is altijd een wens geweest van Sanne om naast haar eigen website JufSanne.com één website te creëren waar mensen uit het onderwijs terecht kunnen met hun ideeën en materialen: voor collega’s, door collega’s. Omdat goede ideeën moeten worden beloond en om auteurs en illustratoren te stimuleren om kwalitatieve en doelgerichte producten te blijven ontwikkelen voor de kleuterleeftijd zijn een groot deel van de materialen beschikbaar tegen betaling.

Wij hebben als doelstelling te inspireren, te enthousiasmeren en willen collega’s in het onderwijs ondersteuning bieden met kwalitatieve en doelgerichte producten en diensten. Wij willen dit bereiken door krachten te bundelen en uit te gaan van elkaars sterkte kanten.

Wij werken samen met de volgende uitgeverijen:

ku_uitgeverijen

Het team van Kleuteruniversiteit bestaat uit auteurs, workshopleiders en ambassadeurs:

logo_auteurs_150
logo_workshopleiders_150