Ambassadeurs

De ambassadeurs van Kleuteruniversiteit zijn beschikbaar voor vragen van andere kleuterleerkrachten. Wij zien ze als ervaringsdeskundigen omdat zij meerdere projecten hebben uitgevoerd. Daarom kunnen zij zeer onafhankelijk en onpartijdig het beste jouw vragen beantwoorden. Wil je de ambassadeurs bereiken? Mail dan naar ambassadeurs@kleuteruniversiteit.nl .Vermeld daarbij de naam van de ambassadeur. Onze huidige ambassadeurs zijn:

  Anique

  Ambassadeur

  Ik ben Anique Huizinga, 27 jaar, samenwonend met vriend en hond in Heerenveen. In 2009 ben ik afgestudeerd en enthousiast aan de slag gegaan als juf. Aansluitend heb ik de gymnastiekopleiding gehaald en als invaller in verschillende groepen gewerkt. Ik werk nu met veel plezier in groep 1 op CBS De Burcht in Heerenveen.

  Wij werken sinds dit schooljaar aan de hand van een beredeneerd leerstofaanbod en gebruiken daarbij onder andere de projecten van de Kleuteruniversiteit. Mijn onderbouwcollega’s en ik zijn groot fan van de projecten. In 2014 maakten we middels een inspiratiedag kennis met Kleuteruniversiteit en waren direct volop geïnspireerd. Dat de projecten aan de hand van (prenten)boeken worden gemaakt vind ik een pre. Het sluit goed aan bij de belevingswereld van de kinderen en als leerkracht geven de projecten je nieuwe inspiratie. Ook de ouders reageren enthousiast.

  Ik ben ambassadeur van de Kleuteruniversiteit geworden omdat ik het een super goed initiatief vind! Het is een top idee om producten door leerkrachten te laten ontwikkelen en tegen een kleine vergoeding te delen met andere leerkrachten. Mocht je mij wat willen vragen over de projecten, ik sta voor je klaar.

   Jola

   De eerlijkheid, de fantasie en het grote hart van jonge kinderen, daar geniet ik elke dag van als ik voor mijn groep kleuters sta. Vorig jaar heb ik na 4 jaar hard werken mijn diploma mogen ontvangen en nu heb ik mijn eigen groep 1/2 op Kindcentrum het Breinpaleis in Vlaardingen. Als lio-stagiaire in groep 1 liet ik mij inspireren door de Facebookgroep Kleuterwereld. De projecten van Kleuteruniversiteit kwamen vaak voorbij en ik besloot een project aan te schaffen. Sindsdien werk ik alleen nog maar met projecten van Kleuteruniversiteit. De doelen duidelijk voor ogen hebben, de overzichtelijkheid en de afwisseling in activiteiten die de projecten bieden maakt mij enorm enthousiast. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste; het enthousiasme van de kinderen. De kinderen vinden de projecten geweldig en zijn enorm gemotiveerd. Omdat ik zeker weet dat elke kleuter het leuk vindt om te werken met deze projecten ben ik ambassadeur geworden van Kleuteruniversiteit. Als ambassadeur beantwoord ik graag alle vragen die jij mocht hebben over de projecten!

    Rob

    Ik ben Rob Vink, 33 jaar, vader van Brent en man van Jessica. Je kent mij misschien ook wel van mijn website kleutermeesterrob.nl waar ik regelmatig over de producten van Kleuteruniversiteit schrijf. Ik werk 5 dagen per week met ontzettend veel plezier in groep 1-2A op de van Oldenbarneveltschool in Rotterdam.

    In 2014 heb ik tijdens de kinderboekenweek voor het eerst gewerkt met een lespakket van Kleuteruniversiteit. Het werken vanuit een prentenboek sprak mij ontzettend aan en ook de kinderen genoten met volle teugen. Ik was meteen verkocht en ben hierna vrijwel exclusief gaan werken met de lespakketten van Kleuteruniversiteit. Ik heb dus ook met een grote hoeveelheid lespakketten gewerkt.

    Ik ben ambassadeur van de Kleuteruniversiteit geworden omdat ik graag meer mensen wil laten kennis maken met dit prachtige initiatief. Ik hoop door mijn ervaring met de verschillende lespakketten veel vragen te kunnen beantwoorden van leerkrachten die aan de slag willen gaan met de producten van Kleuteruniversiteit.

     Astrid

     Mijn naam is Astrid Reijman, moeder van 3 kinderen en (inval) juf. Momenteel werk ik op de Jeroen Bosch in Roosendaal in een groep 1/ 2. Daarnaast werk ik enthousiast aan mijn blog en Facebookpagina.
     Ik ben graag ambassadeur van Kleuteruniversiteit omdat ik vanaf het allereerste begin fan ben van de producten. Vooral omdat de ideeën en de lessen die bij de prentenboeken gemaakt zijn heel erg passen in mijn beeld en mijn idee van werken met kleuters.  Zo ben ik ooit begonnen toen ik net van de Pabo afkwam, aansluiten bij de belevingswereld van de kleuter en daarnaast werken rondom prentenboeken die daarbij aansluiten. De projecten van Kleuteruniversiteit sluiten heel mooi aan in mijn mening en zijn een verrijking van je lesaanbod.

      Dieke

       

      Mijn naam is Dieke Grootscholten, 36 jaar en woon in Naaldwijk (Zuid-Holland). Ik ben moeder van 3 meiden, een tweeling van 6 jaar en een dochter van 8 jaar oud. Sinds 2001 ben ik werkzaam in het onderwijs. Vorig schooljaar ben ik gaan werken op de Joannesschool in Naaldwijk, een TOM school. Een school die samenwerken hoog in het vaandel heeft staan en er een vaste plek is voor de inloop en de weektaak. Op deze school draai ik 2 dagen per week groep 1/2. Ik vind het heerlijk! Geen methodes volgen, maar de doelen voor ogen hebben en aan de hand daaraan lessen bedenken voor in de kring, hoeken inrichten enz.

      Sinds vorig jaar heb ik Kleuteruniversiteit ontdekt en heb ik met veel enthousiasme enkele projecten uitgeprobeerd o.a. Grote uitvindingen, Noten en indianen. Ik merk dat ik het werken met de projecten erg fijn vind. Je hoeft zelf het wiel niet uit te vinden en er staan hele mooie lessen in, die ik zelf niet bedacht zou hebben. Je maakt zelf een keuze in de lessen die je doet en alle bijlagen zijn bijgesloten. De kinderen zijn enthousiast met het thema bezig. Ook hebben we projecten aangeschaft voor de pluskinderen die op een ochtend in de week extra uitdaging geboden krijgen buiten wat we in de klas al aanbieden. De betrokkenheid is groot! Omdat ik zelf zo blij word van de projecten van de kleuteruniversiteit, is het niet moeilijk anderen enthousiast te maken!

       Fabine

       Mijn naam is Fabine van Ginkel. Ik ben kleuterjuf (groep 1/2) op de Koningin Beatrixschool in Ede. De groepen 1 t/m 8 heb ik allemaal wel eens gedaan en op het moment geniet ik erg van de kleuters! Naast mijn taak voor de klas ben ik ook specialist hoogbegaafdheid. Ik ben getrouwd met Jacob en heb drie zonen, die momenteel in de groepen 8, 6 en 1 zitten. Naast mijn werk studeer ik psychologie aan de Open Universiteit Nederland en die opleiding hoop ik binnenkort met een stage af te ronden.

       Ik ben ambassadeur geworden, omdat ik de kleuteruniversiteit een warm hart toedraag. Al verschillende malen heb ik zelf gewerkt met projecten die aansloten op de thema’s die wij op school behandelden. De diversiteit en het gebruiksgemak spreken mij erg aan. Ik zou alle kleuterleerkrachten aanraden om eens zo’n project te gebruiken!

        Agnes

        Ik ben Agnes Zuiderveen, 27 jaar oud en sinds 3 jaar klaar met de Pabo. Daarvoor heb ik SPW gestudeerd en hierdoor heel veel ervaring opgedaan bij kleuters. Van jongs af aan roep ik al dat ik kleuterjuf wil worden en daar ligt ook echt mijn hart.

        Twee  jaar geleden heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de Kleuteruniversiteit.  Mijn eerste project was het vakantiefeest en de ijskaartjes. De kleuters die ik op dat moment lesgaf hebben er van genoten en vanaf dat moment hield ik de site nauwlettend in de gaten. Sinds die tijd heb ik al met verschillende projecten gewerkt waaronder: Sinterklaas; nog 13 nachtjes wakker liggen, de Kleine Kerstman, Lieve Boze Wolf, Gymlessen, Nippertje en het Vriendschapsproject. Voor vragen kun je zeker bij mij terecht. Ook zal ik foto’s plaatsen van de projecten in de groep ‘Vrienden van Kleuteruniversiteit‘.

         Irma

         Als er iemand enthousiast is over  Kleuteruniversiteit, dan ben ik dat wel! Mijn naam is Irma en ik werk op de Klim-opschool in Purmerend. Na een bovenbouw periode kreeg ik de vrijheid om samen met mijn collega’s eigen thema’s te mogen uitwerken.  Het zoeken naar geschikte materialen bracht mij al vaak op de site van juf Sanne, juf Marije, juf Henrike, juf Anke en sinds we tablets op school hebben ook op de site van kleutermeester Sander. Wat vond ik het leuk om aanwezig te zijn op de eerste inspiratiedag in IJsselstein.

         Inmiddels ben ik al op vier inspiratiedagen geweest en heb nog lang niet alle workshops kunnen bezoeken. Er staan er nog heel wat op mijn verlanglijstje. Na een inspiratiedag zit ik in ieder geval vol nieuwe ideeën met lessen of activiteiten die ik meteen de volgende dag zou willen toepassen. Het is heerlijk om op zo’n dag met kleuterleerkrachten ervaringen te kunnen uitwisselen en met “moderne” materialen aan de slag te kunnen.

         De projecten van Kleuteruniversiteit zijn zeer praktisch,  uitgebreid en het scheelt enorm veel tijd bij het zoeken naar de juiste materialen. Wij maken een aantal keer per jaar gebruik van projecten van Kleuteruniversiteit. Wouter Kabouter en Rikki zijn vaste gasten, de kleuters vragen regelmatig wanneer zij weer op visite komen!

         Misschien zie ik je op een volgende inspiratiedag? En mocht je vragen hebben of meer over mijn ervaringen met Kleuteruniversiteit in mijn groep willen weten? Natuurlijk wil ik je daar graag meer over vertellen!

          Fien

          Ik ben Fien van Steenberghe, 32 jaar en werkzaam in Dendermonde, België. Ik ben de eerste Belgische ambassadeur van Kleuteruniversiteit.

          Ik hou van techniek en ben ontzettend fan van gezelschapsspellen. Wanneer ik een thema uitwerk,  probeer ik dat zo veel mogelijk te doen aan de hand van een boek.  Meestal doe ik dat samen met Valerie Van Lokeren, mijn collega. Wij voelen elkaar heel goed aan en stimuleren ons tot de gekste dingen. Van Kleuteruniversiteit heb ik al diverse projecten uitgeprobeerd, maar er staan er nog genoeg op mijn wensenlijstje.

           

           Nathalie

           Mijn naam is Nathalie Vermeule, 26 jaar en wonend in Aalsmeer. In 2011 afgestudeerd en aan het werk gegaan als juf. In het begin veel ingevallen in verschillende groepen. Maar al 3 jaar enthousiast kleuterjuf. Gelukkig ook sinds 2 jaar op dezelfde school. Ik werk nu met veel plezier in groep 1/2 op de Gaandeweg in Zwanenburg. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk. In een kleutergroep is geen dag hetzelfde, dat komt door het enthousiasme en de opmerkingen van de kinderen. Wij hebben dit schooljaar het kenmerk gezonde school mogen ontvangen. Dit betekent dat wij erg veel bezig zijn met sporten en bewegen.

           In 2015 ben ik naar een inspiratiedag geweest van Kleuteruniversiteit, die dag kwam ik zeer geïnspireerd terug! Het werken vanuit een prentenboek spreekt mij heel erg aan, je blijft dicht bij de belevingswereld van de kinderen. De projecten van kleuteruniversiteit zijn heel goed te gebruiken. Alle bijlagen zitten erbij en je kunt de lessen goed aanpassen aan het niveau van je klas.

           Ik ben veel bezig met KIJK in combinatie met Kleuteruniversiteit. Met KIJK kun je de ontwikkeling van de kinderen goed in kaart brengen door observatie en registratie. Ik hou ervan om te blijven leren en mijzelf te ontwikkelen. Dit jaar gaan wij schoolbreed via de Noordwijkse methode leren werken. Daarnaast ga ik de workshop Teach like a champion jonge kind en slimme kleuters volgen.

           Voor vragen over KIJK en Kleuteruniversiteit kun je zeker bij mij terecht. Wie weet tot ziens op een inspiratiedag!