Het kleurenmonster

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 9,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
SKU: KU20170029 Categorieën: , , , ,

Beschrijving

Dit is het kleurenmonster.
Hij is vanmorgen met een vreemd gevoel opgestaan.
Hij is in de war en heeft geen idee waarom.

Help het kleurenmonster zich weer fijn te voelen! Ontdek zijn gevoelens en geef ze een plek met de activiteiten uit dit pakket. Het pakket bevat kringactiviteiten, creatieve opdrachten en spellen rondom gevoelens en kleuren bij het boek ‘Het kleurenmonster’ van Anna Llenas.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: dit product is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek en knuffels rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Extra informatie

Auteur

,

Bestandsformaat

Lesdoel

, , , , , , , , , , ,

Lestype

Aantal pagina's

Uitgeverij prentenboek

De Vier Windstreken

2 beoordelingen voor Het kleurenmonster

  1. Waardering 5 uit 5

    (geverifieerde eigenaar)

    Met groep 1 zijn we het kleurenmonster aan het helpen met de gevoelens te ‘ontwarren’. De potjes met kleuren en de draadjes wol zijn mooie hulpmiddelen. Het gevoelensboekje gebruiken we als verwerking in de weektaak. Sommige talige opdrachten (nt2 school) pas ik iets aan. Maar het kleurenmonster helpt ons goed bij alle gevoelens!

  2. Waardering 5 uit 5

    (geverifieerde eigenaar)

    Wat een gaaf project is dit! Ik heb de emotielessen uit dit project tijdens mijn stamgroependag gedaan. Bij dit boek hoort het boek van het kleurenmonster. In dit boek worden de emoties heel duidelijk uitgelegd en besproken. Het project zorgt voor extra verdieping waardoor de kinderen de emoties ook gaan begrijpen. Ik heb de kleurenmonster knuffels gekocht omdat ik dit project het hele jaar een gevolg wil geven in de klas. Na het aanbieden van de lessen over de kleuren en de emoties oefenen de kinderen dagelijks met het aangeven van hun emoties. De kleurenmonsters geven hierbij echt steun aan de kinderen. De lessen zijn heel divers, er wordt gelezen, gepraat en bewogen. De kinderen zijn echt bezig om de emoties te leren begrijpen en voelen. Daarnaast wordt er tijdens de lessen ook aandacht besteedt aan rijmen, klanken, muziek, getallen, oriëntatie en waarneming. De kinderen kunnen een emotie boekje maken om emoties beter te leren herkennen. Er zijn leuke knutselactiviteiten en er is een spel waarbij de kinderen leren omgaan met winnen en verliezen. Het is een breed project wat zeker niet alleen gaat over emoties maar wel een heel mooi en duidelijk uitgangspunt om rondom emoties te kunnen werken in de klas. Een project wat eigenlijk in iedere klas gedaan moet worden.

Een beoordeling toevoegen