De blauwe vinvis – plusproject

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

0,00

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

SKU: KU20150102 Categorieën: , , ,

Beschrijving

De blauwe vinvis is het meest bijzondere wezen dat er bestaat. Hij kan wel dertig meter lang worden en zijn bek is zo groot dat er vijftig mensen in kunnen staan.

Leer alles over de blauwe vinvis met dit plusproject voor beginnende lezers en rekenaars in de kleutergroep en groep 3. Het project bevat activiteiten bij het informatieve prentenboek ‘De blauwe vinvis’ van Jenni Desmond.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: dit product is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Extra informatie

Aantal pagina's

Bestandsformaat

Lesdoel

, , , , , , , , , , ,

Lestype

Auteur

,

Uitgeverij prentenboek

Lemniscaat

1 beoordeling voor De blauwe vinvis – plusproject

 1. Waardering 5 uit 5

  (geverifieerde eigenaar)

  De Blauwe Vinvis, plusproject.
  Het project van de Blauwe vinvis uitgevoerd in de plusgroep 2/ 3. Wat hebben de kinderen genoten. Het opmeten van hoelang een vinvis nu in het echt was en dan zelf ernaast gaan liggen. Het logboek maken met allemaal weetjes over de blauwe vinvis. Dat konden de kinderen goed, vooral de ouders waren hiervan onder de indruk bij de afsluiting. De kinderen leken welk echte wetenschappers, ze wisten heel veel te vertellen over de blauwe vinvis.
  De proefjes die tijdens het project gedaan worden hebben met meten/ wegen licht/ donker en kleuren mengen te maken. Omdat het een combi is van leerlingen uit groep 2/ 3 heb ik dit project soms een beetje moeten aanpassen, door bijvoorbeeld de woordkaarten van de zoogdieren te gebruiken en de dieren erbij te laten schrijven, heb je voor een aantal kinderen een extra activiteit.
  De extra uitdaging heb ik ook gegeven door de kinderen een verhaal te laten bedenken over de blauwe vinvis en deze in groepjes te laten uitspelen. Hierbij moesten ze alle kennis die ze opgedaan hadden tijdens het project in een mini- presentatie toepassen.
  Ik heb niet alleen het boek de Blauwe Vinvis gebruikt, het boek Walvissen van de serie Willewete is een mooie aanvulling. De kinderen kwamen ook met eigen boeken en berichten uit het nieuws dat er een potvis/ vinvis was aangespoeld. Een thema waarvan je in eerste instantie denkt, sluit het wel aan bij de kinderen op deze leeftijd, maar dat toch mooi aansluit bij de belevingswereld.
  Het project is een mooie basis voor een plusgroep, die makkelijk aangepast kan worden aan de talenten die je in een groep hebt. Super project!

Een beoordeling toevoegen