Verkeer en vervoer

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 11,95

Auteur: Inger van de Water

Wissen
SKU: KU20150013 Categorieën: , , , , ,

Beschrijving

Zit iedereen op zijn plaats? Drie … twee … één … Start!

Een project dat zich richt op het thema verkeer en vervoer aan de hand van het prachtige prentenboek ‘Gewonnen’ van Ruth Wielockx. Met lessen voor taal, rekenen, handvaardigheid en meer. Is iedereen er klaar voor? … Start!

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: dit product is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

Bestandsformaat

Lesdoel

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Lestype

Auteur

Uitgeverij prentenboek

Clavis

2 beoordelingen voor Verkeer en vervoer

 1. Waardering 5 uit 5

  Linda Mooijekind

  Wij hebben dit project gecombineerd met het project ‘Tim op de Tegels en zijn hier 5 weken mee bezig geweest (kon overigens nog best een week langer :))
  Het boek dat hierbij gebruik wordt is superleuk. Allerlei voertuigen doen een racewedstrijd en willen allemaal winnen. Maar wie heeft er nu uiteindelijk gewonnen?
  Op een speelse manier zijn de kinderen op taal en rekengebied met dit project bezig. Ze leren onder andere allerlei namen van vervoersmiddelen, moeten voertuigen tellen, de voertuigen op de juiste (letter-)parkeerplaats zetten door te luisteren naar de beginklank , bezine tanken, maar ook wordt er gekeken hoe de kinderen uit de klas eigenlijk naar school komen. Een breed inzetbaar project dus met ontzettend veel leuke en afwisselende lessen.
  In beide projecten zitten veel leuke suggesties voor hoeken en andere activiteiten (verkeersles, gymles). We hebben verder tijdens dit project gebruik gemaakt van de kralenplank voorbeelden vervoer, de wegdelen en de digibordles ‘Gewonnen’, allen ook aan te schaffen bij Kleuteruniversiteit.
  Erg leuk om deze erbij te doen, het maakt het project gewoon compleet!

 2. Waardering 5 uit 5

  Pouline (geverifieerde eigenaar)

  Dit is een leuk project om te combineren met techniek. Wij hebben naast de doelen in het project ook onze techniektorens ingezet met tandwielen, hijskranen, torens en bruggen bouwen.
  Ik vind het handig dat er een lijst met lesdoelen bijzit en een globale planning. Uiteraard hoef je je daar niet aan te houden, maar zo komt wel alles gevarieerd aan bod. En gevarieerd is het zeker!
  Er zitten prachtige bijlagen bij die ik veel gebruikt heb. Vooral de woordkaarten vind ik erg prettig. Heldere duidelijke tekeningen.
  Bijlage 2: parkeren op letter heb ik vereenvoudigd naar wat minder letters.
  Eén tip: bijlage 3 ( verhaalplaten) mist één plaat: het meisje op de driewieler in het begin. (er zit twee keer de laatste plaat van het meisje op de driewieler bij) Ik heb dat opgelost door die bladzijde uit het boek even te kopiëren.

  Kortom een aanrader!

Een beoordeling toevoegen