Indianen

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 14,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
SKU: KU20150036 Categorieën: , ,

Beschrijving

Hallo, ik ben Donoma. Ik ben een indiaan. Samen met mijn familie woon ik in een kamp. We slapen in een tipi.

In dit project nemen we je mee naar de wereld van de indianen. Het project bevat taalactiviteiten, rekenactiviteiten, spel- en bewegingslessen, muzieklessen en suggesties voor de hoeken aan de hand van het boek Willewete ‘Indianen’ van Suzan Boshouwers en Marjolein Hund.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: dit product is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Extra informatie

Aantal pagina's

Bestandsformaat

Lesdoel

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lestype

Auteur

,

Uitgeverij prentenboek

Clavis

2 beoordelingen voor Indianen

 1. Waardering 5 uit 5

  (geverifieerde eigenaar)

  Wat een heerlijk project, de kinderen hebben ervan genoten! Het thema spreekt de kinderen erg aan. We zijn begonnen met het lezen van het boek indianen uit de serie van Willeweten, prachtig boek! De kinderen waren daardoor gelijk enthousiast. We hebben een indianenhoek gemaakt met een tipi waarin de kinderen konden spelen. Kaartjes met dierensporen gemaakt waarmee een kind een spoor kon leggen in de klas zodat een ander kind het spoor kon volgen.
  Er staan mooie lessen in het project waar ik een keuze uit heb gemaakt gezien de tijd die ik had voor dit project. Jammer dat het vakantie was, we hadden er best langer over willen werken!

 2. Waardering 5 uit 5

  (geverifieerde eigenaar)

  Een erg leuk project! De kinderen waren erg enthousiast tijdens het thema ‘Indianen’. We hadden een tipi in de klas, er was een kano, een kampvuur en water waar vis gevangen kon worden.
  Door het boek ‘Indianen’ uit de serie ‘Willewete’ leer je hoe indianen eruit zien, hoe ze leven en nog veel meer. Doordat ik op een christelijke basisschool werk, heb ik ervoor gekozen om de stukjes tekst over de dromenvanger en geesten weg te laten. Maar er stond meer dan genoeg in wat ik wel kon gebruiken in de klas en er staan hele mooie illustraties in.
  De lessen van de Kleuteruniversiteit sluiten goed aan bij het boek. Er zitten leuke taalactiviteiten in, zoals rijmen en woorden in klankgroepen verdelen. Rekenactiviteiten, zoals patronen ontdekken en herhalen, spiegelen en het lezen van een plattegrond. Er staan lessen in voor gymnastiek en muziek. Daarnaast staan er ook nog leuke ideeën in voor verschillende hoeken, zoals de bouwhoek, de huishoek en de rekenhoek.

  Dit project is echt een aanrader!

Een beoordeling toevoegen