Lente – met Anna naar buiten

(2 klantbeoordelingen)

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

SKU: KU20150009 Categorieën: , , ,

De zon schijnt heerlijk vandaag. Het is lente! Anna trekt haar laarsjes aan en gaat op ontdekkingstocht.

Wat Anna buiten tegenkomt, ontdek je in het project ‘Lente – met Anna naar buiten’. Dit project van 154 pagina’s bevat taalactiviteiten, rekenactiviteiten, een les Engels, spel- en bewegingslessen en suggesties voor de hoeken aan de hand van de boeken ‘Anna en de lente’ en ‘Het dikke Boerderijboek’, met extra illustraties van Kathleen Amant.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

,

Clavis

2 beoordelingen voor Lente – met Anna naar buiten

Sep (geverifieerde eigenaar)

Project Lente

Met Anna naar buiten.

Dit is een uitgeschreven project voor de duur van 3 weken, gebaseerd op Het Dikke Boerderijboek en het boek Anna en de Lente.
    Het project bevat allerlei les ideeën en materialen op het gebied van taal, rekenen, Engels, bewegingslessen en de invulling van de verschillende hoeken. De lessen zijn speels opgezet en met creativiteit gemaakt. Vooral de bewegingsles met parachute vind ik erg leuk!
    De doelen van de lessen zijn beschreven en komen overeen met de tussen- en einddoelen voor groep 1-2. Sommige lessen hebben meerdere suggesties, zodat de moeilijkheidsgraad aangepast kan worden aan het niveau van je groep.
    Natuurlijk kun je er je eigen invulling aan geven. Daar zijn wij, kleuterleerkrachten, erg goed in! Maar het is heerlijk om nu eens een keer niet op zoek te gaan naar les ideeën en bijbehorend materiaal!
    Ik ben er blij mee en kan het elke kleuterleerkracht aanraden!

Nathalie Vermeule

Zoek je een leuk project, waar de kinderen veel leren over de lente?

Met Anna naar buiten is een project geschreven aan de hand van twee prentenboeken. Het gaat over een meisje Anna, de kinderen gaan aan de hand van Anna mee naar buiten en leren veel over de lente. Het boekje van Anna is klein, maar duidelijk. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van het grote boerderijboek. Dit is een erg uitgebreid boek, waar veel informatie in staat. Dit boek moet je behandelen in meerdere dagen. Wat fijn is bij dit project is dat de lessen ook teruggrijpen naar het boek. Je behandelt het boek dus vaker en herhaling is natuurlijk goed.
    Het fijne aan dit project is ook de ideeën voor de hoeken en de spellessen in de speelzaal.
    Bij elke les staan de doelen beschreven en de doelen zijn aan te passen aan het niveau van je klas.

Een aanrader is het openen van het thema met behulp van de eerste les die beschreven staat. Als je juf (of meester) verkleed als Boerin Bertha komt, plezier gegarandeerd en wat een betrokkenheid!