Toveren met Hennie de heks

(2 klantbeoordelingen)

Auteur: Bianca Antonissen

SKU: KU20170035 Categorieën: , , , ,

Hennie de heks doet mee met een toverwedstrijd. Ze kan de hulp van de kinderen goed gebruiken!

Dit project, bij het boek ‘Hennie de heks en de toverwedstrijd’ van Korky Paul & Valerie Thomas, bevat activiteiten voor verschillende vakgebieden, onderzoekend leren en spel. Perfect voor de start van het schooljaar!

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

24/8/2017: Let op! Het benodigde prentenboek ‘Hennie de heks en de toverwedstrijd’ is op dit moment niet los leverbaar bij boekhandels. Het boek is wél leverbaar als onderdeel van een bundel: Hennie de Heks – rare ware heksenzaken

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Memphis Belle

2 beoordelingen voor Toveren met Hennie de heks

annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

Tijdens dit project waren de kinderen enorm enthousiast en betrokken, dit project is dan ook echt een aanrader om te doen in je klas! Toen ik het project voor de eerste keer bekeek was ik gelijk onder de indruk. De mooie tekeningen die in het boek staan zijn ook gebruikt bij het maken van de bijlagen, zo mooi! Daarnaast viel het mij op dat er heel veel verschillende lessen in dit project zitten. Naast een rekenles waarbij je nieuwe sokken gaat maken voor Hennie de heks met patronen, een taalles waarbij je een klankentoverdrank gaat maken heeft dit project ook veel sociale vaardigheidslessen en natuur en techniek lessen. Tijdens de sociale vaardigheidslessen leren de kinderen veel over zichzelf maar ook over elkaar. Dit project kun je dan ook het hele jaar door gebruiken want de thema’s winnen en verliezen, emoties en dit kan ik al zijn voor kleuters altijd actueel! Het project is niet seizoensgebonden en kan dus echt gebruikt worden wanneer je even drie of vier weken tijd hebt om een gaaf project te doen. Super leuk vond ik de 5 natuur en technieklessen. De kinderen zelf dingen laten ontdekken en proefjes doen. Zo hebben ze onder andere een steen laten drijven, een gekleurde bloem en een heksenbezem gemaakt . Ook hoekenlessen zitten in dit project zodat je klas helemaal in het teken staat van Hennie de heks. De materialen zijn makkelijk te verzamelen of te maken door de kinderen. Ik heb bijvoorbeeld de materialen voor de toverwinkel door de kinderen zelf laten maken in de knutselhoek. Tijdens de slotactiviteit hebben de kinderen aan de ouders laten zien wat ze allemaal al kunnen en hebben geleerd. Echt een super tof (en niet eng) project voor iedere kleuterklas!

lieke Bosch (geverifieerde eigenaar)

Wij hebben op school gewerkt met het thema over Hennie de Heks. De kinderen vonden het thema heel leuken waren erg enthousiast tijdens de lessen! Ik heb met de kinderen papier gemaakt voor een nieuw spreukenboek voor Hennie. In de klas hadden we een heksengrot waar de kinderen zich lekker konden verkleden. We hebben een echte heksenmiddag gehad, de kinderen kregen van Hennie een diploma. Bij de afsluiting van het thema hebben we heksensoep gemaakt met spinnenballetjes. Een topthema die we zeker vaker gaan gebruiken.