Zo werkt mijn lichaam – plusproject

Waardering 4.67 op 5 gebaseerd op 3 klantbeoordelingen
(3 klantbeoordelingen)

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Zet op verlanglijst
SKU: KU20170032 Categorieën: , , ,

Kijk naar je lichaam. Wat zit daar binnenin? Met dit plusproject voor beginnende lezers en rekenaars in een kleutergroep en groep 3 heeft iedereen het naar zijn zin!

Leer van alles over je lichaam tijdens dit plusproject met reken- en taalactiviteiten en een les Engels. De activteiten zijn geschreven bij het boek Willewete Zo werkt mijn lichaam van Pierre Winters en Madeleine van der Raad.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

,

, , , , , , , , , , , ,

Clavis

3 beoordelingen voor Zo werkt mijn lichaam – plusproject

Maaike (geverifieerde eigenaar)

Ik heb met dit project gewerkt in groep 3. Wij hebben hier een langere periode over gewerkt, inclusief een ziekenhuis in de klas. Het boek dat als uitgangspunt dient voor die project is prachtig. Je leert alles over je lijf, de binnenkant, de buitenkant en ook een stukje voorplanting. Bij ieder hoofdstuk van het boek is een les beschreven. De kinderen vonden het prachtig om over de verschillende onderdelen van je lijf na te denken. Ze hadden hier veel vragen over en konden er ook veel verhalen uit hun eigen situatie bij kwijt. Het project bevat naast deze informatieve kant ook veel anderen doelen. Zo zit er een les in met cijfers tot 34, het maken van woorden met een woordwiel en het oefenen van het auditief geheugen. Het zijn vooral handelende lessen waarbij kinderen kennismaken met bijvoorbeeld meten. Erg geschikt voor slimme kleuters of om, net als ik, klassikaal te doen in groep 3.

Linda Mooijekind (geverifieerde eigenaar)

Ik heb dit project gebruikt voor de kleuters in mijn klas die meer uitdaging nodig hadden. Ik heb hem gebruikt naast het ‘gewone’ project mijn lichaam van Kleuteruniversiteit. De kinderen vonden het erg leuk om net even wat dieper op de werking van het lichaam in te gaan dan in het gewone project. Vooral de les over de blaas waarbij je als leerkracht dan zogezegd terug komt met je plas in een volle litermaat was een groot succes! (Reacties: Gatver! Daar gaan we toch niks mee doen?! en: Juf, dat hoort in de wc thuis!) De kleuters vertelden thuis heel enthousiast over hoe je lijf werkt, welke weg eten aflegt, hoe het zit met spieren en botten, met bloedcellen en dat je hart met inspanning sneller klopt dan in rust. Ze waren enorm betrokken; ik kan hem je zeker aanraden!

annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

Wauw, wat een leerzaam en leuk plusproject is dit weer! Ik heb dit plusproject gebruikt in mijn groep 1/2/3. De kinderen uit groep 3 en de kinderen uit groep 2 die meer uitdaging nodig hadden werkten rond dit plusproject. Ik gebruikte dit plusproject naast het gewone project mijn lichaam. Het project sluit perfect aan bij kern 3 van de KIM-versie van VLL.

De kinderen vonden de woordzoeker heel erg leuk. Ik vergat weleens aan het eind van de activiteit het woord te zeggen maar de kinderen hebben mij hier iedere keer aan herinnerd.
    Het willewete boek dat hoort bij deze activiteit is echt uitdagender en iets moeilijker dan de meeste boeken. Het boek past heel goed bij het niveau van de kinderen. Ook wordt er heel duidelijke uitleg gegeven over het menselijk lichaam.
    De kinderen vonden de activiteit over de blaas heel erg leuk, alleen hadden ze heel snel door dat het ranja was en geen echte plas. Wel hebben ze daarna nog vol enthousiasme geconstateerd dat niet alle glazen even groot waren en dus ook de blaas niet altijd even snel vol is.
    De opdracht over de rugwervels en botten vonden de kinderen heel erg leuk. In de klas hadden we ook een geraamte (op schaal) staan wat het extra leuk en beeldend maakte. Als je daaraan kunt komen is dat zeker een aanvulling.
    Het project zit eigenlijk vol uitdagende en verdiepende opdrachten. Hierdoor zijn de kinderen extra gemotiveerd om aan de slag te gaan. Ze worden uitgedaagd en leren nieuwe dingen. Een leuk project voor de slimmere kleuters of de kinderen uit groep 3 (of een combinatie).