7 feiten over Kleuteruniversiteit die je (misschien) nog niet wist

Kleuteruniversiteit maakt digitale projecten bij prentenboeken en verzorgt inspiratiedagen voor leerkrachten. Dat wist je waarschijnlijk al. Maar er zijn feiten te vertellen over Kleuteruniversiteit die je (misschien) nog niet wist. In dit blog vertellen we je, eh tja, misschien wel iets nieuws!

Feit 1: Jouw downloads blijven beschikbaar

Alle projecten die je bestelt met jouw account blijven voor je beschikbaar. Na aanschaf van een project krijg je altijd een bevestigingsmail met daarin de downloadlink. En daarnaast kun je ook bij jouw downloads wanneer je inlogt met je accountgegevens op https://www.kleuteruniversiteit.nl/mijn-account. Dus geef je dit jaar les op een andere school? Jouw persoonlijke downloads zijn gekoppeld aan jouw account en blijven beschikbaar. En verschijnt er een nieuwe versie met aanpassingen aan het project? Dan kun je deze gewoon opnieuw downloaden.

Feit 2: Doelenoverzichten kun je voor aanschaf van een project downloaden

Bij elk project op Kleuteruniversiteit staan doelenoverzichten waarin alle aangeboden doelen per project worden aangegeven. Zo kun je vooraf bekijken of het project biedt waar jij de komende periode aan wilt werken. Deze overzichten bieden direct de mogelijkheid om de aangeboden doelen af te vinken. Door dit bestand toe te voegen aan je klassenmap, kun je eenvoudig aantonen waaraan je de afgelopen periode hebt gewerkt. Je vindt de overzichten altijd bij de productbeschrijvingen naast het groene icoon. Klik hier voor een voorbeeld.

Feit 3: Kleuteruniversiteit ambassadeurs zijn er voor jou!

Sinds een tijd werken we bij Kleuteruniversiteit met ambassadeurs. We kunnen namelijk zelf wel vertellen hoe leuk onze projecten zijn. Maar de ambassadeurs werken er mee en kunnen je er van alles over vertellen. Bijvoorbeeld over het werken met Kleuteruniversiteit in combinatie met een leerlingvolgsysteem of hoe ze een project uitvoeren in groep 3. Daarnaast zijn er altijd een aantal ambassadeurs aanwezig op inspiratiedag om vragen van onze bezoekers te beantwoorden. De ambassadeurs zijn actief op social media en je kunt ze met jouw vragen bereiken op het volgende mailadres: ambassadeurs@kleuteruniversiteit.nl

Feit 4: Vrienden van Kleuteruniversiteit

Op Facebook hebben we naast een ‘likes’ pagina ook een vriendengroep: Vrienden van Kleuteruniversiteit. In deze vriendengroep zijn de ambassadeurs en auteurs beschikbaar voor vragen, delen gebruikers inspiratie en vertellen ze anderen hoe een project is bevallen. Gebruikers sturen ook prachtig foto’s in van projecten in uitvoering of handige tips die wij dan weer graag met je delen. Ook worden er zo nu en dan leuke extraatjes door ons verloot (exclusief voor onze vrienden) en zoeken we soms een tester van de maand. Deze persoon mag dan gratis een project uitproberen.

Feit 5: Leesvink is partner van Kleuteruniversiteit

Natuurlijk houden alle leerkrachten van boeken en struinen we wat af in onze favoriete boekwinkels. Maar soms blijkt een boek toch wat moeilijk verkrijgbaar. Onze partner Leesvink biedt uitkomst. In haar webwinkel vind je over het algemeen alle titels waarbij Kleuteruniversiteit een project heeft gemaakt. Op onze site vind je bij elk project direct een link naar het boek in de webwinkel van Leesvink. Daarnaast is Merel van Leesvink altijd aanwezig op de inspiratiedagen van Kleuteruniversiteit met een geweldige boekenstand. Probeer daar maar eens weg te blijven!

Feit 6: Kleuteruniversiteit werkt samen met uitgevers

Projecten maken op basis van de allermooiste en allerleukste kinderboeken is een feestje, maar alleen kunnen we dat niet. Wij werken samen met maar liefst 12 uitgeverijen om dat mogelijk te maken. Met hun toestemming maken wij gebruik van de illustraties en teksten uit de boeken. Zo werken we met Lemniscaat, Clavis, Lannoo, Unieboek | Het Spectrum, Memphis Belle, WPG uitgevers, Gottmer, Ark Media, De Vier Windstreken, Kluitman, De Fontein en Overamstel. Nu zeggen deze namen je misschien niet zo veel, maar wellicht zegt het je wat meer wanneer we enkele titels noemen. We hebben bijvoorbeeld al projecten gemaakt bij: Bang Mannetje, de Willewete serie, Agent en Boef, De Coole Cowboy, Hennie de Heks, Jeroen Bosch, Boer Boris, De Vlieger, De mooiste vis van de zee, Bobbi, De krijtjes staken en de winkeltjesserie van Marianne Busser, Ron Schröder en Ingrid ter Koele.

Feit 7: De auteurs van Kleuteruniversiteit zijn allemaal onderwijsmensen

De auteurs van onze projecten zijn waarschijnlijk geen onbekenden voor jou! Ze zijn vrijwel allemaal actief op internet met een eigen juf- 0f meesterwebsite en veel auteurs zijn tevens workshopleider op onze inspiratiedagen. De projecten worden geschreven door echte onderwijsmensen die jaren praktijkervaring hebben. Een leuk gegeven is dat elke auteur weer een eigen speerpunt heeft. Zo is juf Janneke bijzonder groot voorstander van taal door middel van drama en schrijft daarom regelmatig musicals voor Kleuteruniversiteit en meester Sander zorgt altijd voor een portie apps in zijn projecten. Juf Sanne schrijft (samen met haar zus Marlijn) de Engelse projecten en juf Henrike maakt projecten waarbij natuur en techniek hoog in het vaandel staan.
Juf Cora van slimme kleuters schrijft plusprojecten, Jeroen Schipper componeert de liedjes, juf Margriet maakt geweldige digibordlessen en juf Petra schrijft bewegingslessen. En dan hebben we de allrounders, juf Anke en juf Els en juf Bianca. Hoogstwaarschijnlijk heb je al eens een project van deze toppers uitgevoerd. Nu hebben we zeker nog niet alle auteurs genoemd. Mocht je het volledige team eens willen bekijken, dan kan dat hier.

Dat waren onze eerste 7 feiten die we met jou wilden delen. We zijn benieuwd! Welk feitje wist jij écht nog niet?