Kleuteruniversiteit zoekt nieuwe ambassadeurs

Kleuteruniversiteit is op zoek naar nieuwe ambassadeurs! Ben jij enthousiast over Kleuteruniversiteit en werk je met onze projecten? Kun jij goed schrijven, ben je actief op sociale media en heb je zin in een uitdaging? Nou, lees dan vooral verder!

Wat doet een Kleuteruniversiteit ambassadeur?

Een Kleuteruniversiteit ambassadeur maakt deel uit van een team. Binnen dit team help je met het testen van projecten en nieuwe materialen in de conceptfase. Je schrijft ongeveer vier keer per jaar een blog over onderwerpen die jou bezighouden. Je schrijft recensies en plaatst berichten op sociale media. Op inspiratiedagen helpen de ambassadeurs actief mee met diverse hand en spandiensten en informeren zij bezoekers over de projecten en producten.

Wat krijg je ervoor terug?

Als ambassadeur ontvangt je de projecten die je gaat uitvoeren en mag je naar inspiratiedagen komen. Daarnaast zijn er nog meer voordelen en verrassingen. Maar daar moet je dan wel ambassadeur voor zijn, wil je achter deze perks komen. Dat blijft nu nog even bedrijfsgeheim. Het ambassadeurschap is een vrijwillige klus, maar zal je zeker veel brengen. Volgens eerdere ambassadeurs is het een geweldige leerzame ervaring:

“Het biedt mij uitdaging, heel veel inspiratie voor goede én leerzame activiteiten! Super om zo dichtbij het vuur te zitten, het voelt heel speciaal!”

“Het ambassadeurschap heeft me heel veel gebracht. Ik kan hier terecht met vragen, iedereen inspireert mij en ik leer heel veel van de anderen. Dit is mijn tweede jaar in de onderbouw en durf wel te zeggen dat ik beter les ben gaan geven door alle inspiratie, ideeën, expertises, etc.”

‘Het houdt me scherp doordat ik van jullie van alles zie en zelf weer bewust word te delen wat ik doe. Ik vind het vooral geweldig om te zien welke nieuwe dingen KU maakt en daar een klein beetje bij te helpen.’

“Het inspireert mij enorm en hierdoor ben ik veel creatiever les gaan geven. Dit geeft weer energie omdat je merkt dat dit zorgt voor veel betrokkenheid bij de kinderen. Het is super leuk om materialen te testen en het is leuker dan ik van te voren had gedacht.”

“Het geeft mij heel veel energie dat ik andere mag inspireren over het werken met de projecten van KU. Ik heb ontdekt dat ik het inspireren van andere leerkrachten erg leuk vind. Maar ook het schrijven van blogs vind ik leuk en het testen van de producten zoals de kleimatten. Fantastisch!”

Waarom ‘solliciteren’?

Wij houden sollicitatierondes omdat er veel animo is voor het ambassadeurschap. Zo krijgt iedereen een eerlijke kans.

De gang van zaken rond het sollicitatieproces:

We leggen uit hoe de sollicitatie in z’n werk gaat. Je hoort na het insturen van elke ronde of je door bent, zodat je de volgende opdracht kunt voltooien. De sollicitatierondes zien er als volgt uit:

Ronde 1:

In deze ronde meld je jezelf aan en vertel je ons over jou. Je mag ons op ‘papier’ en met foto’s vertellen wie je bent en waarom je ambassadeur zou willen worden. Verder horen we graag welke ervaringen je al hebt opgedaan met Kleuteruniversiteit. Wat waren jouw hoogtepunten?

Meld je aan via de mail.

De deadline voor deze ronde is 19 april 2020.

Ronde 2:

Heb je een mail ontvangen met het bericht dat je door bent naar de volgende ronde? Mooi zo! Deze ronde bestaat uit twee opdrachten:

Opdracht 1: Schrijf een recensie op kleuteruniversiteit.nl n.a.v. een voltooid Kleuteruniversiteit project.

Opdracht 2: Schrijf een blog over een onderwerp wat speelt bij jou op school. De blog moet inspirerend zijn en de lezer informeren en activeren. De blog wordt geredigeerd door Kleuteruniversiteit waarna je een tweede versie schrijft n.a.v. de gegeven feedback. Zo gaat dat ook als je blogs schrijft als ambassadeur van Kleuteruniversiteit.

De deadline voor deze ronde is 26 april 2020.

Ronde 3:

Wij vragen onze ambassadeurs regelmatig om ons Instagram account ‘over te nemen’. Vandaar de volgende opdracht:

Vertel op video iets over jezelf en beantwoord deze vragen:
– Wat heb jij Kleuteruniversiteit te bieden?
– Wat verwacht jij van het ambassadeurschap?
– Wat moeten wij absoluut nog weten over jou?

Je mag een aaneengesloten verhaal vertellen of echt een gemonteerde vlog maken. Laat je creativiteit de vrije loop!

De deadline voor deze ronde is 3 mei 2020.

Bekendmaking nieuwe ambassadeurs

We nemen uiterlijk in de week van 11 mei 2020 contact op met de afvallers en nieuwe ambassadeurs.

Heb je een vraag? Mail ons gerust.