6 x Musicals

Stond een musical uitvoeren altijd al hoog op jouw lijstje? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Kleuteruniversiteit heeft een aantal kant-en-klare musicals in het assortiment. Een reden om het dus gewoon te gaan doen! De musicalpakketten bevatten liedjes, een tijdsplanning, een materiaallijst, een indeling van de ruimte, een rolverdeling en de uitwerking van de scènes om deze musical te kunnen spelen. Welke musical ga jij uitvoeren? Wij horen het graag!

1. Gewonnen

Aan de hand van deze musical ervaren kinderen hoe een race verloopt en hoe het voelt wanneer je wint of verliest. Maar … wint er echt wel iemand? 

Deze musical gaat over een wedstrijd tussen verschillende vervoersmiddelen. Wie zal de winnaar worden? Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ruth Wielockx. Dit pakket bevat tips voor de voorstelling, lessuggesties, knutseltips, een materiaallijst en een script om met je groep een voorstelling te kunnen spelen. Deze musical is bijzonder geschikt voor peuters en groep 1/2. Voor de uitvoering van de musical is aanschaf van het boek noodzakelijk.

Anneke vertelt over deze musical: “De kinderen hebben genoten van het voorbereiden. Het verven van alle voertuigen. Elke dag keken ze uit naar het volgende voertuig en wie dat mocht verven. Wat een creativiteit komt er dan naar boven, super. Ook de reactie van de andere kinderen was gaaf, zoals het mee sirene spelen bij de brandweer en de geluiden die bij een motor en een formule 1 auto horen. Uiteindelijk werden de zelfgemaakte bekers uitgereikt. We kijken enthousiast terug op deze gave activiteit. Dus top, ontwikkelaars!”. 

2. Met opa naar zee

Geef een geweldige voorstelling voor ouders of andere groepen tijdens de laatste weken of als start van het nieuwe schooljaar.

Gebaseerd op, en gebruik makend van het boek ‘Met opa naar Zee’ van Stefan Boonen en Marja Meijer. In deze download zit alles wat je nodig hebt: voorbereiding, beschrijving van de scenes, bijlagen met materialen, en 7 originele digitale liedjes (gezongen en instrumentaal) met songteksten. Deze musical kan met minimaal 15 en met maximaal 30 kinderen gespeeld worden en de opvoering duurt ongeveer 30 tot 40 minuten.

3. Lente musical – We hebben er een geitje bij

Een geweldige musical over de boerderij en jonge dieren met leuke liedjes waar je al snel een lentegevoel van krijgt! Geschreven aan de hand van het boek ‘We hebben er een geitje bij‘ van Marjet Huiberts en Iris Deppe.

Dit pakket bevat drie originele liedjes van Jeroen Schipper in MP3 formaat (gezongen en instrumentaal), een materiaallijst en een script om met je groep de musical te kunnen spelen. Voor het uitvoeren van de musical heb je het boek ‘We hebben er een geitje bij’ nodig.

4. Rikki en zijn vriendjes

Door deze musical ervaren de kinderen hoe leuk samen spelen is en wat vriendschap inhoudt!

Een leuke musical over samen spelen en hoe je met elkaar vriendjes kunt worden en blijven. Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van Guido van Genechten. Dit pakket bevat tips voor de voorstelling, lessuggesties, knutseltips, materiaallijst en een script om met je groep een voorstelling te kunnen spelen. Deze musical is bijzonder geschikt voor groep 1 en 2. Het is noodzakelijk voor de uitvoering dat je het boek aanschaft. De voorstelling bevat tien scènes met een verhaallijn afgeleid van het boek en vier orginele liedjes in MP3 formaat, gezongen en als instrumentale versie.

5. Het grote slaapfeest

Geef een geweldige voorstelling voor ouders of andere groepen tijdens de Kinderboekenweek of andere feestelijke momenten!

Deze kant-en-klare musical is gebaseerd op het boek ‘Het grote Slaapfeest’ van David Melling. In deze download zit alles wat je nodig hebt: voorbereiding, beschrijving van de scenes, bijlagen met materialen, en 4 digitale liedjes (gezongen en instrumentaal) met songteksten. De uitvoering van de musical duurt ongeveer een half uur, en kan met 20 tot 30 spelers gespeeld worden.

Let op! Het bijbehorende en benodigde boek wordt niet meer gedrukt en is zeer beperkt leverbaar. Het boek is wellicht nog wel verkrijgbaar in bibliotheken. 

6. Joke wil spoken

Joke wil spoken, maar niet in een saai wit laken.

Beleef de zoektocht mee aan de hand van deze musical en help Joke een mooi laken te vinden! Dit pakket bij het boek ‘Joke wil spoken’ van Jeroen Schipper en Cindy van de Ven bevat vier prachtige originele liedjes, tips voor de voorstelling, lessuggesties, knutseltips, materiaallijst en een script om met je groep een voorstelling te kunnen spelen. De musical is bijzonder geschikt voor groep 1,2 en 3. Het is noodzakelijk voor de uitvoering dat je het boek aanschaft.