Kleuteruniversiteit maakt, in samenwerking met uitgevers van kinderboeken, digitale thematische projecten voor (kleuter)leerkrachten op basis van (prenten)boeken. Daarnaast ontwikkelen we spellen in samenwerking met onze partner Heutink, publiceren we een tijdschrift met onze partner Koninklijke Van Gorcum, én organiseren we inspiratiedagen voor kleuterleerkrachten, bedoeld om te informeren en te enthousiasmeren.

De naam Kleuteruniversiteit is afkomstig van een liedje van Benny Vreden producties. In het liedje zingen de kinderen dat ze worden opgeleid tot kleuterprofessoren. Ze noemen zich vervolgens een professor in het huizen bouwen, in het vouwen, van de poppenkast, springen en zingen. Kortom, allerlei situaties die zich werkelijk in een kleuterklas af zouden moeten spelen. Leren is voor kleuters net zo belangrijk als andere leeftijdsgroepen, het aanbod maakt daarbij het verschil.

Kleuteruniversiteit is een initiatief van Sanne Ramakers. Het is altijd een wens geweest van Sanne om naast haar eigen website JufSanne.com een plek te creëren waar mensen uit het onderwijs terecht kunnen met hun ideeën en materialen: voor collega’s, door collega’s.

Kleuteruniversiteit bestaat uit auteurs, workshopleiders en ambassadeurs:

Wij hebben als doelstelling te inspireren, te enthousiasmeren en willen collega’s in het onderwijs ondersteuning bieden met kwalitatieve en doelgerichte producten en diensten. Wij willen dit bereiken door krachten te bundelen en uit te gaan van elkaars sterkte kanten.

Bekijk ook onze informatiepagina voor scholen voor meer informatie over de inzet van Kleuteruniversiteit op school.

Wij werken samen met de volgende uitgeverijen:

ku_uitgeverijen

Bekijk ook eens onze video voor een impressie van werken met Kleuteruniversiteit projecten: