Janneke
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Janneke. Toen ik klein was, wilde ik al juf worden. En dat is niet meer veranderd. Sport is mijn grootste passie. Dit was op de middelbare school ook de reden om voor het CIOS te kiezen. Juf + sport = de ideale baan. Tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat ik toch niet altijd alleen maar in de gymzaal wilde staan. Dat deed me besluiten om, na het behalen van mijn diploma, naar de pabo te gaan. Het was de beste beslissing die ik toen kon maken. Voor de klas ben ik in mijn element. Iedere dag geniet ik weer van het juf zijn. Na het afstuderen aan de pabo, heb ik de master SEN afgerond waarna ik nog twee jaar een MRT opleiding heb gevolgd. Sinds 2013 werk ik in het basisonderwijs. Nadat ik mijn LIO-stage bij de kleuters heb gedaan, heb ik een jaar in groep 3, vier jaar in groep 3/4 en 3 jaar in groep 1/2/3 gewerkt. Sinds een jaar werk in een reguliere kleutergroep op basisschool Het Mozaïek in Houten. Ik werk met thema’s en daaraan wil ik al mijn lessen koppelen. Van kring tot circuit en het liefst ook nog de apps op de tablets. Tijdens de zoektocht naar materiaal- en lesideeën, kwam ik continu projecten van Kleuteruniversiteit tegen. Daar werd ik heel nieuwsgierig naar en ik ben deze gaan aanschaffen en uitvoeren in de klas. De kinderen waren heel enthousiast. Ze kwamen met veel vragen en verhalen. Opdrachten wilden ze mee naar huis nemen om er thuis over te vertellen. Dat zegt genoeg! Ik ben blij dat ik Kleuteruniversiteit ambassadeur mag zijn. Mijn ervaringen deel ik graag. Hiermee hoop ik alle andere (kleuter)leerkrachten te kunnen inspireren. Ideeën deel ik graag met jullie via Instagram: @kleuterjuf_janneke.

Linda
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Linda Mooijekind, getrouwd en moeder van twee lieve kinderen: een dochter en een zoon. Mijn hobby’s zijn lezen, puzzelen, zingen en gezellige dingen doen met familie en vrienden. Ik ben werkzaam op RKBS De Klimboom in Roelofarendsveen in groep 1-2. Dit doe ik drie dagen met heel veel plezier. Ik heb in elke groep wel ervaring, maar mijn hart ligt toch echt wel bij de onderbouw. Zo heerlijk puur en oprecht zoals de kinderen op alles reageren en hun nieuwsgierigheid naar alles, prikkelt mij in mijn lesgeven. In 2015 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de projecten van Kleuteruniversiteit en sindsdien wil ik niet anders meer. Ik ben gek op boeken (ik ben op school ook leescoördinator) en ik vind het ook echt geweldig dat elk project draait om een prentenboek. Als je zo intensief met een prentenboek bezig bent, gaat dat ook veel meer leven bij de kinderen en hoe leuk is het dan als al je reken en taal (en soms ook andere activiteiten) activiteiten ook bij het boek aansluiten. Ik merkte ook gelijk een enorm hoge betrokkenheid bij de kinderen. Dat is toch wat je wilt al leerkracht? Inmiddels ben ik ook de tel kwijt hoeveel projecten ik heb uitgevoerd, maar het verveelt nog steeds niet. Ook niet als je ze voor de tweede keer uit gaat voeren. Ik kan het iedereen aanbevelen! Momenteel ben ik al een aantal jaar trotse ambassadeur van Kleuteruniversiteit en dat vind ik heel erg gaaf om te doen; meedenken over van alles, nieuwe spellen uittesten, helpen bij de NOT en ga zo maar door. Op mijn Instagram-account geef ik je regelmatig een kijkje in mijn klas tijdens een project in uitvoering. Daarmee hoop ik anderen ook te inspireren.

Rosan
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Rosan van Gessel en ik woon in Barneveld. Ik heb mijn eindstage in een kleuterklas afgerond in Leersum en gelukkig heb ik toen de kans gekregen om dat te blijven doen. In 2018 ben ik afgestudeerd aan de Academische pabo en sinds die tijd ben ik werkzaam als kleuterleerkracht in Leersum. Tijdens mijn stageperiode heb ik al veel gewerkt met de projecten van Kleuteruniversiteit. Ik haal er veel ideeën uit die ik, zo nodig, aanpas naar het niveau van de groep. Bij ons op school werken we groepsdoorbrekend. Voor de onderbouw houdt dat in dat we in verschillende zones werken. Zo hebben wij drie lokalen tot onze beschikking en in elk lokaal bevinden zich verschillende zones: de rekenzone, taalzone, ICT-zone, ontdek-zone en ga zo maar door. De kinderen van de groepen 1, 2 en 3 werken daar in de middagen door en met elkaar aan verschillende thema’s. Veelal gebruiken we in de hoeken materialen en ideeën van Kleuteruniversiteit, maar zelf bedenken we ook veel verschillende materialen om in te zetten in de zones. Kortom, wij werken op school vol enthousiasme met de projecten van Kleuteruniversiteit! Ik was altijd al enorm enthousiast over de projecten en dat zorgt ervoor dat ik nu ook vol passie en enthousiasme ambassadeur ben van Kleuteruniversiteit. Op mijn Instagram-account deel ik de uitwerking van verschillende projecten, maar kun je ook zien hoe wij op school werken in, bijvoorbeeld, de zones.

Susanne
Ambassadeur

Hallo! Mijn naam is Susanne Oversier-Zoutewelle, woonachtig in Barendrecht. Hier woon ik samen met mijn man, twee poezenvriendinnetjes Siep en Soof en onze dochter. Van jongs af aan weet ik al dat ik graag met jonge kinderen werk. Na de middelbare school ben ik gestart op het ROC met de opleiding Onderwijsassistent en daarna heb ik de pabo afgerond. Tijdens deze afronding in 2012 heb ik kennis gemaakt met de Klimopschool. De Klimopschool is een school voor Zeer Moeilijk Leerbare Kinderen. Een doelgroep die voor mij op dat moment nog niet heel erg bekend was en waar ik nu niet meer weg te slaan ben. Sinds zes jaar werk ik fulltime in de startgroep. Hierin zitten kinderen tussen de 4 en 7 á 8 jaar. Het mooie van het werken in het ZML onderwijs vind ik dat wij niet alleen werken aan de cognitieve vakken zoals lezen en rekenen, maar dat wij ook heel veel tijd steken in de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) en hierdoor veel aandacht steken in de zelfredzaamheid van de leerlingen. Vooral in de startgroep werk ik hier de hele dag aan en is het zo gaaf om te zien wat voor grote en mooie stappen de kinderen maken. Twee jaar geleden heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Kleuteruniversiteit. Methodes zijn er bijna niet voor ons en daarom zijn de projecten van Kleuteruniversiteit echt een uitkomst. De kinderen worden er zo enthousiast van en leren hierdoor meer en sneller. Ook heb ik een Inspiratiedag bijgewoond en die kan ik echt aanraden om te bezoeken. Het is een inspirerende dag met allemaal kleuterjuffen bij elkaar! Als ambassadeur van Kleuteruniversiteit wil ik jullie graag laten zien hoe wij op de Klimopschool werken met de kleuter- en peuterprojecten van Kleuteruniversiteit. Bekijk dat op mijn Instagram-account.

Manon
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Manon en ik woon in Rotterdam samen met mijn vriendin. Ik werk sinds drie jaar fulltime in de kleutergroep op OBS de Winde in Nootdorp. Ik wist al vanaf kleins af aan dat ik juf wilde worden, dus toen ik de havo had afgerond was de pabo een logische keuze. Vorig jaar wilde ik mij verder verdiepen in het jonge kind en heb ik de post hbo-opleiding Jonge kind gevolgd. Wij werken in de hele school thematisch. Bij de kleuters werken we van vakantie tot vakantie met een thema, wat ons de tijd en ruimte geeft om de diepte in te gaan met een thema. Spel staat hierbij centraal. Samen met de kinderen richten we een themahoek in, die altijd in verbinding staat met de huishoek. Tijdens de voorbereiding van een thema gebruiken wij altijd projecten van Kleuteruniversiteit, die fijne handvatten geven voor de invulling van de instructies en het spel in de hoeken. We merken dat de betrokkenheid van de kinderen tijdens het thema hierdoor hoog is. Ik vind het ontzettend leuk om ambassadeurs te zijn van Kleuteruniversiteit! Via mijn Instagram-account kun je volgen hoe wij invulling geven aan de thema’s.

Kim
Ambassadeur

Hallo! Ik ben Kim Thewissen en kom uit het uiterste zuiden van het land. Van jongs af aan wist ik al dat ik juf wilde worden, dankzij een superleuke kleuterjuf die ik zelf heb gehad. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de pabo in Maastricht en kon ik meteen aan de slag. Ik ben gestart in het speciaal onderwijs. Ik heb een aantal jaren ervaring mogen opdoen in het cluster IV onderwijs. Tijdens deze periode behaalde ik mijn master gedragsspecialist en heb ik IB taken gedaan. In 2012 maakte ik de overstap naar ‘het regulier onderwijs’ en heb ik een aantal jaren in groep 3 gewerkt. Dit was superleuk! Maar … het bloed kruipt waar het niet gaan kan en toen mocht ik gaan werken bij de leukste doelgroep die er is binnen het onderwijs: de kleuters! Sinds vier jaar werk ik in groep 1 en sinds afgelopen schooljaar ben ik jonge kind specialist en bouwcoördinator. Op onze school hebben we dan ook gekeken naar onze visie op kleuteronderwijs en het inrichten van een speelrijke leeromgeving passend bij onze thema’s. We zijn gaan werken met de thema’s van Kleuteruniversiteit en er is een nieuw leerlingvolgsysteem gekomen (de leerlijnen van Digikeuzebord). Sinds we werken met de thema’s van Kleuteruniversiteit, zien we een hele hoge betrokkenheid bij onze leerlingen. De activiteiten binnen elk thema zijn heel divers en Kleuteruniversiteit biedt behalve hele leuke thema’s nog veel meer mogelijkheden waar we dankbaar gebruik van maken. Ik vind het een eer om ambassadeur te mogen zijn van Kleuteruniversiteit. Als je me volgt op Instagram geef ik je graag een kijkje in mijn klas, laat ik je zien waar we mee bezig zijn en hoop ik je te inspireren.

Marleen
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Marleen en samen met mijn vriend en drie zoontjes woon ik in Leersum. Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik juf wilde worden. Na de middelbare school ben ik dan ook naar de pabo gegaan en sinds 2010 sta ik voor de klas. Sinds 2018 werk ik op een hele leuke Daltonschool in Doorn. Hier sta ik 2,5 dag in de week voor groep 1-2. Ik heb ervaring opgedaan op het speciaal en regulier onderwijs, vooral in de midden- en kleuterbouw. Het werken met kleuters vind ik geweldig; kleuters zijn eerlijk, spontaan en enorm enthousiast. De projecten van Kleuteruniversiteit spreken de kleuters aan en maakt het kleuteronderwijs nog leuker. Wat ik mooi vind bij de projecten van Kleuteruniversiteit is dat bij elk project een kinderboek centraal staat. Ik ben dol op (kinder)boeken en ik vind het erg belangrijk om kinderen enthousiast te maken voor boeken. Ik vind het ontzettend leuk om ambassadeur te zijn van Kleuteruniversiteit: het is een hele leuke manier om mensen te mogen inspireren en zelf geïnspireerd te worden. Via mijn Instagram-account zal ik een hoop met jullie delen; onder andere over hoe ik de projecten inzet in mijn klas en dit combineer met het Daltononderwijs bij ons op school.

Chantal
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Chantal Groeneveld en ik woon in Hardinxveld-Giessendam. In november 2021 ben ik hier gaan samenwonen met mijn vriend. Sinds kinds af aan wist ik het al, ik word juf, kleuterjuf. Al op de basisschool mocht ik regelmatig helpen bij de kleuters en zelfverzonnen verhalen voorlezen. Na de basisschool ging ik naar de HAVO. Helaas liep dat iets anders dan gepland en zakte ik in mijn examen jaar. Ik had me zo verheugd op lesgeven dat ik MBO onderwijsassistent ben gaan doen. Dit diploma behaalde ik binnen 1,5 jaar, ik kon aan het werk. Ik ben op het IKC Merweplein in Gorinchem begonnen als onderwijsassistent in 2017. Tegelijkertijd ben ik gestart met de pabo. Na flink wat invalsklusjes te hebben gedaan kreeg ik in 2020-2021 kleuters voor mijn LIO. In 2021 heb ik mijn diploma behaald en mocht ik fulltime aan de slag als leerkracht van groep 1/2.

Gedurende de LIO en het jaar dat volgde heb ik kennis gemaakt met de projecten van Kleuteruniversiteit. Ik hou van prentenboeken en vind het geweldig dat alle projecten gebaseerd zijn op een boek. De projecten zijn altijd toepasbaar en aan te passen naar de lessen die je zelf wilt geven! De afgelopen thema’s heb ik aardig wat projecten mogen uitvoeren, waar wat uitwerkingen van te vinden zijn op mijn instagramaccount. Via @jufchantal__ probeer ik je een kijkje te geven in het leven van een kleuterleerkracht.

Ester
Ambassadeur

Hoi, ik ben Ester! Ik woon met mijn man en twee kinderen, een zoon van zeven en een dochter van dertien, in Hilversum. We wonen midden in een groene omgeving. Ik ben dol op de natuur, maak lange wandelingen met de hond of met mijn fotocamera. Ik lees heel graag. Ik ben een creatieve knutselaar die altijd in de weer is met vilt, hout, klei en verf. Na het behalen van mijn SPW diploma ben ik de pabo gaan doen aan de Haagse Hogeschool. Juf worden was wat ik wilde vanaf dat ik een klein meisje was en dat is dus gelukt. Ik heb zestien jaar op een school gewerkt; eerst in groep 3, daarna bij de kleuters. Die laatste hebben mijn hart gestolen. Na een bezoek aan een Inspiratiedag, werd ik enthousiast over Kleuteruniversiteit. Hier kwamen ook de eerste projecten van Kleuteruniversiteit tevoorschijn in mijn klas. Het eerste project dat ik deed was Kom uit die kraan. Na dit project was ik superenthousiast. De kinderen waren positief, de lessen origineel en die hadden fijne differentiatiemogelijkheden. Als juf die gek is op prentenboeken, vind ik het fijn dat er bij ieder project een boek hoort dat als uitgangspunt gebruikt wordt. Je kunt het boek er steeds weer bij pakken en diept dit zo helemaal uit. Na zestien jaar was het voor mij tijd om te vertrekken naar een andere school. Sinds twee jaar werk ik op een kleine dorpsschool in Hollandsche Rading. De school staat midden in het groen. We hebben een oud gebouw, wat als voordeel heeft dat mijn lokaal nog de ‘ouderwetse’ kleuterlokaal-afmetingen heeft. Genoeg ruimte voor hoeken dus. Hier is één kleutergroep waarvan ik 4 dagen in de week de juf mag zijn. Hier kreeg ik meteen de opdracht om het kleuteronderwijs opnieuw in te richten. Een uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen. Ik heb alle methodes de deur uitgedaan en werk nu met de leerlijnen van ParnasSys. Ik mocht een nieuw visie stuk schrijven. Spelend en ontdekkend leren hebben een prominente plaats in mijn aanbod. Ik vind het belangrijk dat kinderen veel inbreng hebben en door ze veel vrijheid te geven om te proberen en te experimenteren komen er veel originele ideeën. De projecten van Kleuteruniversiteit sluiten hier prima bij aan. Naast de projecten ben ik ook fan van de actiebladen, gebruik ik de dagritmekaarten en is het grote racespel favoriet bij mijn kleuters. Vind je het leuk om mee te kijken in mijn klas en juffenleven, neem dan eens een kijkje op mijn Instagram-account: @jufesterklaver. Hier deel ik ook mijn inspiratie en ervaringen met de projecten van Kleuteruniversiteit.

Anouk
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Anouk Greving en ik werk vier dagen in de week als kleuterjuf op een gezellige dorpsschool in Drenthe. In 2019 ben ik afgestudeerd als juf. Tijdens mijn eerste stages was het al snel duidelijk; mijn hart ligt bij de kleuterklas. Nadat ik afgestudeerd was, heb ik één schooljaar voor groep 3 gestaan. Na dat jaar was dan eindelijk het moment aangekomen waarop ik als échte juf aan de slag mocht bij de kleuters. Als startende leerkracht was ik op zoek naar hoe mijn perfecte invulling van het onderwijs eruitziet. Maar één ding wist ik wel al zeker. Tijdens mijn stages had ik kennisgemaakt met de projecten van Kleuteruniversiteit. Hier wilde ik dolgraag mee aan de slag gaan! Dit was mijn grote wens, omdat ik tijdens mijn stages had gemerkt hoe betrokken en enthousiast de kinderen bezig waren met de projecten. Bij de projecten van Kleuteruniversiteit start je vanuit een prentenboek. Ik ben zelf dol op prentenboeken en gebruik deze graag in de klas. In een prentenboek zit vaak een probleemstelling waar een personage uit het boek mee aan de slag gaat. Kinderen willen graag helpen bij het oplossen van het probleem. Hierdoor kunnen kinderen zich snel inleven in het nieuwe thema waardoor er direct betrokkenheid ontstaat. Dat maakt het werken met de projecten van Kleuteruniversiteit zo leuk. Naast het werken met Kleuteruniversiteit werk ik graag thematisch in de klas. Ook zijn we bezig met bewegend leren, ontdekkend leren en spelenderwijs doelen aanbieden. Bij mij op school werken we met Onderbouwd. De doelen van Onderbouwd houd ik aan als richtlijn en ik combineer dit met projecten van Kleuteruniversiteit. Op de dorpsschool waar ik nu werk krijg ik alle vrijheid en ruimte om dingen uit te proberen als startende leerkracht, wat heel fijn is. Ik vind het ontzettend leuk dat ik ambassadeur mag zijn en anderen mag informeren en inspireren over wat Kleuteruniversiteit te bieden heeft. Mocht je mijn ontwikkelingen willen volgen als startende leerkracht, dan kun je mij vinden op Instagram: @jufnoek. Ik hoop via deze weg jullie te laten zien hoe ik werk met de projecten van Kleuteruniversiteit en mijn enthousiasme en ideeën met jullie te delen!

Evelyn
Ambassadeur

Hey! Ik ben Evelyn. Ik woon in Heerlen en ik werk sinds 2017 op Taalschool de WereldDelen in Heerlen. Taalschool de WereldDelen is een school voor arbeidsmigranten, nieuwkomers en asielzoekers tot en met 12 jaar. Zij komen een jaar bij ons op school om de Nederlandse taal te leren. Na dat jaar stromen zij door naar het reguliere Nederlandse onderwijs. In 2017 ben ik afgestudeerd aan de pabo. Vanaf toen begon het grote avontuur. Ik verhuisde van Drenthe naar Zuid-Limburg en kwam terecht op Taalschool de WereldDelen. Hier startte ik als vervangster voor twee dagen. Al snel wist ik dat dit de doelgroep was die ik graag les wilde geven. Toen mijn vervangingsperiode was afgelopen, kreeg ik het aanbod om fulltime op Taalschool de WereldDelen aan de slag te gaan. De kans kon ik natuurlijk niet laten schieten! De eerste twee jaren was ik flexibel binnen de school. Ik maakte kennis met alle klassen en in 2019 kreeg ik de kans om fulltime voor de kleuters te staan. Sinds die tijd geef ik met veel plezier les aan de kleuters in de Flamingoklas. Mijn stamgroep is groep 1, maar doordat wij in niveaugroepen werken met taal en rekenen, heb ik ook regelmatig groep 2-kinderen in mijn klas. Omdat ik graag meer wilde leren over het jonge kind, ben ik in 2020 gestart met de post hbo-opleiding Specialist Jonge kind. Daarnaast ben ik sinds 2020 gestart als bouwcoördinator van onze onderbouw, waarbij ik mij verdiep in methodes, de werkwijze en het NT2-onderwijs aan kleuters. Ik vind het ontzettend leuk om ambassadeur te zijn van de Kleuteruniversiteit. Via mijn Instagram-account geef ik jullie graag een kijkje in mijn klas!

Fien
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Fien Melai. Met mijn man en onze twee kinderen woon ik in Haarlem. In 2012 rondde ik mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening af. Tijdens en vlak na mijn studie werkte ik met kinderen in de jeugdzorg en in de GGZ. Daarna ben ik in de kinderopvang met kinderen van 0-4 jaar gaan werken. Juf worden leek mij altijd al geweldig, en zeker als ik een middagje op een BSO inviel op een basisschool, keek ik vol bewondering naar de leerkrachten die in hun klas aan het werk waren. Dat wilde ik ook! Ik besloot de verkorte pabo te doen en twee jaar later mocht ik mijzelf officieel leerkracht noemen. Ik wist niet of ik per se iets met kleuters had, maar toen ik bij toeval daar toch terecht kwam, ging ik ervoor. En wat bleek dat een schot in de roos te zijn! Daar wil ik nu nooit meer weg. Ik werk vier dagen in de week en ik vind het iedere dag echt een feestje om er samen met de kinderen weer een liefdevolle, creatieve en leerzame dag van te maken. Mijn grootste doelen zijn elke dag weer het realiseren van plezier, betrokkenheid en uitdaging. In een veilige en betekenisvolle omgeving. Wanneer de kinderen uit zijn, ben ik het liefst bezig met het creëren van een leerrijke omgeving in de klas.
Omdat ik tijdens de verkorte pabo maar weinig over kleuters had meegekregen, zocht ik al gauw informatie- en inspiratiebronnen en Kleuteruniversiteit sloot perfect bij mijn behoefte aan, ik was meteen een fan! Het tijdschrift, de blogs, de spellen, de projecten.. wat fantastisch. Wat bijzonder dat ik nu, een paar jaar later, ambassadeur mag zijn. Naast Kleuteruniversiteit als bron, duik ik regelmatig met mijn neus in vakliteratuur over werken met kleuters, ik geniet daar echt enorm van. Mijn brein loopt soms dan ook over van de ideeën en plannen die ik allemaal heb. Om anderen te inspireren over dit prachtige vak, deel ik regelmatig ervaringen of ideeën op mijn eigen instagram-account: @kleuterjuffien.

Maartje
Ambassadeur

Hoi! Mijn naam is Maartje Ramakers en ik woon in Venlo. Sinds april 2022 ben ik afgestudeerd en fulltime werkzaam in groep 1/2/3 op basisschool de Weiert. Sinds ik klein ben wil ik al juf worden, toen ik startte op de pabo in Helmond bleek dit gelukkig ook echt de goede stap. Tijdens mijn eerste stage bij de kleuters kwam ik erachter dat ik het jonge kind superleuk vind! Het creatieve en vrije van thematisch onderwijs ontwerpen waarbinnen de kinderen zich kunnen ontwikkelen, vind ik onwijs leuk. Omdat het zo jammer is dat er op de pabo relatief weinig aanbod voor het jonge kind is én ik nog meer wil leren en weten over de kleuters, ga ik de post-hbo opleiding Specialist Jonge Kind volgen.

Doordat wij in de groepen 1/2/3 thematisch werken, maken we veel gebruik van de Kleuteruniversiteit projecten. We werken van vakantie tot vakantie aan één thema, zo hebben we veel tijd om het thema steeds verder uit te breiden en de kinderen uit te dagen. De projecten van Kleuteruniversiteit bieden veel inspiratie en activiteiten binnen de verschillende doelen. Ondertussen heb ik al veel ervaring met de projecten en materialen van KU, ik ben daarom ook heel blij en trots dat ik nu ambassadeur van Kleuteruniversiteit mag zijn!

Wil je graag zien hoe ik werk met ‘mijn’ kinderen en met Kleuteruniversiteit? Dit deel ik op mijn instagram-account @deklasvanjufmaartje!

Renate
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Renate van Ruijven en ik woon en werk in het Westland. Sinds 2021 mag ik officieel het mooiste beroep van de wereld uitoefenen, namelijk juf zijn. Sinds 2022 volg ik de master EN en hoop af te studeren in de richting leren en jonge kind. Vanaf jongs af aan wilde ik al juf worden, maar wel juf van de bovenbouw. Dankzij een stage bij de kleuters kwam ik achter de magische wereld van kleuters. Ik was opslag verliefd op de leergierigheid en het enthousiasme van de kinderen. Sinds 2021 ben ik dan ook erg blij dat ik een groep 1/2 mag draaien op de Joannesschool. Op mijn school werken we met unit onderwijs. Bij de kleuters betekent dit dat we de hoeken, verdeeld over drie klassen, met elkaar delen. Op deze manier kunnen we grotere hoeken aanbieden en maken we gebruik van elkaars expertises. Hierdoor zien wij de kinderen echt en hebben we de kinderen met elkaar in beeld. Wij werken graag met de projecten van kleuteruniversiteit. Ik vind het fijn om één of meerdere prentenboeken als uitgangspunt te nemen. Daarnaast is het erg prettig dat je de lessen kunt aanpassen waar nodig, op deze manier zorg je voor aansluiting binnen je groep. Wat ik ook erg belangrijk vind is eigenaarschap bij kleuters om zo een hoge betrokkenheid te halen, met de projecten van kleuteruniversiteit is deze koppeling goed mogelijk. De kinderen bedenken zelf wat zij willen leren en gaan op onderzoek uit. Ook de andere producten van kleuteruniversiteit (spellen en actiebladen) worden met veel plezier in de klassen gebruikt. Kortom, wij werken op school vol enthousiasme met de materialen van kleuteruniversiteit. Ik ben dan ook erg trots dat ik ambassadeur mag zijn van kleuteruniversiteit en kan niet wachten om jullie te inspireren. Als je me volgt op Instagram @jufrenate geef ik je graag een kijkje in mijn klas, laat ik zien waar wij op dit mee bezig zijn en hoop ik je inspireren.

Arina
Ambassadeur

Hoi! Mijn naam is Arina van Gelder en ik woon en werk in Zwijndrecht. Ik ben getrouwd en heb 2 volwassen kinderen. Toen ik zelf een kleuter was, had ik 2 dromen: juf en moeder worden. Beide dromen zijn uitgekomen en daar geniet ik volop van.

Ik werk sinds 1991 in het onderwijs en heb zodoende veel ervaring op verschillende scholen opgedaan. Ik heb inmiddels les gegeven in alle groepen van het basisonderwijs. Veel variatie, maar de laatste jaren ligt mijn voorkeur duidelijk bij het jonge kind en heb ik ook hier inmiddels veel expertise opgebouwd. Ik werk erg graag met de projecten van Kleuteruniversiteit. De lessen zijn compleet en overzichtelijk, maar er is ook voldoende ruimte voor je eigen inbreng gedurende het werken met een thema. Ik vind het erg belangrijk dat de kinderen in mijn groep spelend mogen leren. Elke keer vind ik het weer een uitdaging om de klas zodoende in te richten en aan te passen en hierin kan ik mijn creativiteit kwijt.

Een nieuwe uitdaging is dit onderwijsjaar op mijn pad gekomen. Ik mag mezelf ambassadeur noemen van Kleuteruniversiteit en heb zin om deze uitdaging aan te gaan. Ik vind het fijn om mee te mogen denken, anderen te inspireren en geïnspireerd te worden.

Als je benieuwd bent hoe ik werk met de projecten van Kleuteruniversiteit in mijn groep 1/2 op IKC De Brink in Zwijndrecht, neem dan een kijkje op mijn Instagram-account @juf_arina