Spellen

Kleuteruniversiteit heeft in samenwerking met Heutink Onderwijs een serie spellen ontwikkeld voor gebruik in de klas of thuis. Het Telkwartet, het Bewegingsspel en het Racespel onderstrepen het ‘Spelend Wijzer’ principe dat Kleuteruniversiteit als lijfspreuk hanteert. De spellen zijn te koop bij de webwinkels van Heutink , Heutink voor Thuis en Credu.nl.
Telkwartet


download hier de handleiding van het Telkwartet

Een ouderwets spel in een nieuw jasje! Het telkwartet is een gezellig spel voor maximaal zes spelers. Elke speler probeert een kwartet van dezelfde hoeveelheid bij elkaar te krijgen. Cijferkennis is geen vereiste omdat de hoeveelheid eveneens op verschillende manieren wordt aangeduid op de kaarten. Zo leren kinderen al snel de koppeling tussen hoeveelheid en getal te maken. Het kwartet bestaat uit 44 kaarten en biedt de hoeveelheden van 0 t/m 10.


Bewegingsspel


download hier de handleiding van het Bewegingsspel

Het bewegingsspel daagt uit tot bewegen! Je kunt dit spel uitvoeren in kleine of grote groepen, binnen, buiten of in de speelzaal, het kan allemaal! Een zeer veelzijdig spel met bijzonder veel spelmogelijkheden.


Racespel


download hier de handleiding van het Racespel

Het racespel oefent veelvuldig verschillende getalbeelden en hoeveelheden. De honderd losse kaarten bieden hoeveelheden in verschillende structuren waarbij kinderen verschillende strategieën kunnen gebruiken. Ook komen er tijdens het spelen vele begrippen aan bod. Kinderen zullen veel plezier beleven aan het spelen van het spel. Welk voertuig komt uiteindelijk als eerste over de finish? Een spannend spel met diverse mogelijkheden.