Anke en Els

Anke van Boxmeer en Els van Dijck werken samen op een basisschool in Brabant en hebben hier ieder een kleutergroep. Anke studeerde in 2006 af aan de PABO en volgde daarna de Master SEN opleidingen Gespecialiseerd Leerkracht en Specialist Jonge Risicokinderen. Els studeerde in 1986 af aan de Pedagogische Academie en is daarna gaan werken als leerkracht op het instituut voor doven. Daar specialiseerde zij zich in het dovenonderwijs door het volgen van diverse opleidingen. In 1997 maakte zij de switch naar het regulier onderwijs.

Anke en Els staan met veel enthousiasme voor de klas en zijn altijd op zoek naar nieuwe inspirerende activiteiten voor hun kleuters. Het liefst bedenken ze activiteiten waar de kinderen hun eigen fantasie en creativiteit in kwijt kunnen en waarbij het spelen voorop staat. Deze activiteiten delen ze op Jufanke.nl, de site die Anke in haar studietijd startte. Daarnaast schrijven Anke en Els artikelen voor Praxisbulletin en zijn er lessuggesties van hun hand op de Lemniscaatkalender van 2016 verschenen.

Beide leerkrachten volgen graag een cursus om nieuwe ideeën op te doen en op de hoogte te blijven van de onderwijsontwikkelingen. Ook zijn ze gek op prentenboeken en hebben er dan ook al veel te veel in hun kast staan ;).

Voor Kleuteruniversiteit schrijven Anke en Els lespakketten. Van complete thema’s tot ideeën bij specifieke boeken, feestjes, spellencircuits en spellenpakketten. Hier werken ze met veel enthousiasme aan en al hun creativiteit kunnen ze bij Kleuteruniversiteit kwijt! Deze auteurs hopen dat jullie met jullie kleuters net zoveel plezier hebben met de activiteiten als zij met het schrijven ervan!