Annelieke

Hoi, ik ben Annelieke van Meel en ik ben 29 jaar. Als ik niet voor de klas sta en geen projecten van Kleuteruniversiteit aan het voorbereiden ben dan sport ik graag of ik ben aan het lezen. Spelend leren, betrokkenheid, uitdaging en enthousiasme wilde ik bereiken in mijn klas toen ik na 6 jaar lesgeven in groep 5/6, les mocht gaan geven aan de kleuters. In maart 2016 heb ik de opleiding “Professional het jonge kind” afgerond. Ik werk nu 2 jaar in “Het Olifanteneiland” op Jenaplanschool De Open Hof in Hoogerheide.

Mijn eerste kennismaking met Kleuteruniversiteit was toen ik zocht naar uitdagende opdrachten voor kleuters. Ik heb het project “De blauwe vinvis” uitgeprobeerd. Gelijk was ik enthousiast, de kinderen waren heel erg betrokken en werden uitgedaagd. We werken sindsdien met de plusprojecten van Kleuteruniversiteit. Na de cursus “Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong” en ben ik er van overtuigd dat de plusprojecten super zijn voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong!

Omdat ik zo enthousiast was heb ik eind vorig jaar het project Dinosaurussen gekocht. Wat waren dat geweldige lessen, waarin we op een speelse wijze aan de doelen werkten. De kinderen, ouders én de juf waren super enthousiast en werden meegezogen in de wereld van de dinosaurussen. Na dit geweldige project kon ik het niet laten om hier niet verder mee aan de slag te gaan. Ik zorg nu dat we aan de KIJK doelen werken met de projecten van Kleuteruniversiteit.

Als ambassadeur wil ik mijn enthousiasme en ervaringen over de projecten van Kleuteruniversiteit delen met andere leerkrachten. Kijk eens in de Facebookgroep “vrienden van Kleuteruniversiteit” voor updates en mijn ervaringen. Heb je vragen over (plus)projecten van Kleuteruniversiteit, hoe je de projecten kunt gebruiken naast de KIJK registratie of wil je mijn ervaringen weten, vraag maar raak!