Caroline

Hoi! Ik ben Caroline Scheppink, 26 jaar oud. Ik ben getrouwd met Niek en woon en werk in Rijssen.

Momenteel sta ik fulltime voor groep 1/2 op de Julianaschool in Rijssen. Ik houd van bakken, haken, schrijven en als sport doe ik aan crossfit en hardlopen. Ik heb mijn diploma behaald aan de Hogeschool VIAA (voorheen GH) in Zwolle. Doordat ik in PABO 3 ‘bovenbouw’ heb gekozen, had ik vrij weinig kennis over de onderbouw. Na 2 jaar in groep 0/1 te hebben gewerkt, vond ik het tijd voor wat verdieping. Aan de VIAA heb ik daarna de opleiding tot ‘Specialist jonge kind’ gevolgd. Wat heerlijk om zo veel bij te leren over het jonge kind! Ik ben nog meer van mijn werk gaan genieten. Inmiddels sta ik al voor het vijfde jaar voor mijn eigen kleuterklas. Het werken met kleuters doe ik met ontzettend veel plezier! Ik vind het heerlijk dat jonge kinderen zo open, eerlijk en enthousiast
zijn.

Sinds 3 jaar werken we af en toe met de projecten van Kleuteruniversiteit. De projecten van Kleuteruniversiteit doen het heel goed bij de kinderen! Bij iedere (kring)activiteit zijn ze betrokken, omdat de activiteiten heel betekenisvol zijn. Daarnaast zijn er in ieder project ontzettend veel suggesties voor hoeken te vinden en daar ben ik een groot fan van. Ik zie kinderen in mijn klas graag spelend leren, dus het liefst in hoeken of met spellen en activiteiten die ze zelf uit nieuwsgierigheid kiezen en die betekenisvol voor hen zijn. De suggesties voor hoeken in projecten zijn daarbij ook nog eens kant en klaar en makkelijk in te zetten of uit te voeren. Dat levert mij veel tijd op en de kinderen veel plezier in de klas. Verder maak ik al zo’n 2 jaar gebruik van de klassenmanagementsets (naamkaarten op stoelen, dagritmekaarten, kalender, etc.), waardoor er veel eenheid, maar bovenal veel vrolijkheid in mijn klas te vinden is!

In onze school hebben wij inmiddels met zo’n 15 projecten van Kleuteruniversiteit gewerkt, dus heb je vragen … stel ze dan gerust!