Ingelien

Mijn naam is Ingelien Lemmen, 31 jaar en ik woon in Sliedrecht. Al een aantal jaar werk ik met veel plezier het basisonderwijs, van het lesgeven aan kleuters geniet ik volop! Dit schooljaar sta ik fulltime op Christelijke basisschool Het Spectrum in Rotterdam Nesselande voor groep 1, hier ben ik erg blij mee. Het is een grote basisschool met meerdere kleutergroepen welke al met veel enthousiasme aan de projecten van Kleuteruniversiteit werken.

Een aantal jaar geleden merkte ik dat ik mij meer wilde verdiepen in het jonge kind en ik heb de opleiding ‘Jonge kind specialist’ behaald. Mijn collega heeft deze opleiding ook afgerond en samen mogen wij de kartrekker zijn in de onderbouw. Wij sturen samen, als specialisten, de kwaliteitsgroep jonge kind aan. Dit vind ik erg interessant om te doen, ik krijg veel vrijheid én verantwoordelijkheid voor onze doelgroep, namelijk het jonge kind en hoe wij daar als team graag mee willen werken

Kleuteruniversiteit heb ik een aantal jaar geleden ontdekt. WOW, ik was meteen enthousiast! Ik ben enkele projecten gaan uitvoeren en ik merkte dat ik niet meer terug wilde naar de methode die wij gewend waren te gebruiken. Thematisch werken is iets wat ik heel belangrijk vind bij kleuters. De projecten van Kleuteruniversiteit horen altijd bij een prentenboek, dit werkt erg prettig. De lessen staan duidelijk beschreven en het is een feestje om ze te mogen geven. Er staan écht vernieuwende lesideeën in die ervoor zorgen dat zowel de kinderen én jij als leerkracht enthousiast met het thema aan de slag gaan!

De inspiratiedagen van Kleuteruniversiteit zijn ook een absolute aanrader! Het is zo fijn, een dag die helemaal in het thema staat van het jonge kind. Je wordt geïnspireerd en zit vol met nieuwe ideeën. Zie ik je daar?