Maaike

Hoi! Mijn naam is Maaike Blomsma, 26 jaar en ik woon in Gouda. In 2016 ben ik afgestudeerd en gelijk aan het werk gegaan als kleuterjuf. Ik werk fulltime in groep 1/2 op basisschool de Triangel in Gouda. Bij ons zijn coöperatief leren en de creatieve vakken twee belangrijke dingen. Dit zijn twee zaken die erg bij mij passen. Muziek, drama en dans zijn vakken die je veel bij mij terug ziet in de klas.

Spelend leren vind ik onwijs belangrijk. Door mijn affiniteit met drama vind ik het ook heerlijk om met de kinderen mee te spelen en door spelbegeleiding de kinderen verder te brengen met bijvoorbeeld woordenschat. Toen ik begon te werken met de projecten van Kleuteruniverstiteit merkte ik dat deze goed aansloten op mijn manier van werken. Het thematisch werken is zo fijn voor mij, maar vooral ook voor de kinderen. Ik vind het fijn dat er een boek centraal staat en dat alle activiteiten daar omheen hangen. Het boek gaat echt leven in de klas en de kinderen zijn enorm betrokken bij alle activiteiten!

Ik ben onwijs blij dat ik als ambassadeur nu een stukje van mijn kennis en ervaringen mag delen. Ik zal delen wat ik doe in mijn groep, maar vindt het ook leuk om te zien wat jullie doen tijdens de projecten. Heb je vragen dan hoor ik ze graag! Op instagram ben ik te volgen als kleuterjuf.maaike .