Maaike

Mijn naam is Maaike van Goozen. Ik ben 26 jaar en inmiddels 4 jaar afgestudeerd. Ik heb mijn diploma behaal d aan de Academische Pabo en ben een kritische, leergierige en enthousiaste juf.

Na vele ‘losse’ contracten werk ik nu op basisschool het Mozaïek in Alphen aan den Rijn. Afgelopen jaren als kleuterleerkracht en volgend jaar voor groep 3. Op school werken wij met the leader in me, dit zijn 7 gewoonten die Stephen Covey heeft geschreven. Deze gewoonten omschrijven de weg naar effectief leiderschap en zijn gericht op persoonlijke groei en relaties met anderen.  Ik heb de afgelopen jaren veel met Kleuteruniversiteit gewerkt. Zo was dit jaar mijn klassenthema agent en boef, bij het bijbehorende project. Maar ik heb ook o.a. Haas en Mol, Kom uit de kraan, Trouwen en het Lente project met Engels gedaan. Wij werken op school met Bosos als observatie instrument.

Nu zul je denken volgend jaar groep 3? En dan Kleuteruniversiteit ambassadeur? Juist daarom! Wie wil er nu niet het gat tussen groep 2 en groep 3 kleiner maken? Wij werken in groep 3 met de methode ‘lijn 3’ en dus thematisch. Ik wil volgens schooljaar de plusprojecten van Kleuteruniversiteit gaan inzetten in mijn groep.  Het lijkt me fantastisch om in een thema de kinderen mee te nemen in het leren lezen en rekenen.  Ik ga proberen zoveel mogelijk van mijn ervaringen met jullie te delen. Mocht je vragen of suggesties hebben, ik wissel graag met je van gedachten!​