Marissa

Ik ben Marissa, 30 jaar en woon en werk in Utrecht. Als tienjarig meisje riep ik al dat ik later juf wilde worden.

Toch heeft het nog even op zich laten wachten: na het atheneum ben ik pedagogiek gaan studeren. Daarna ben ik gaan reizen en heb ik vijf jaar gewerkt in de kinderopvang. Toen de coördinator van de PABO mij begon te herkennen op de voorlichtingsdagen, ben ik uiteindelijk in 2014 alsnog begonnen met de versnelde PABO. De beste keuze die ik kon maken! Inmiddels mag ik mezelf alweer voor het derde jaar met trots kleuterjuf noemen. Ik vind het belangrijk om zelf ook te blijven leren, daarom heb ik vorig jaar de specialisatie hoogbegaafdheid & differentiatie behaald. Naast mijn werkzaamheden in de kleuterklas, ben ik nu ook schoolbreed bezig met het beleid voor meer- en hoogbegaafden én geef ik een dag in de week les aan kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong en de meer- en hoogbegaafde leerlingen uit groep 3 en 4.

Het werken met de projecten van Kleuteruniversiteit maakt mijn werk nog leuker, omdat het geen standaard onderwerpen zijn (bijvoorbeeld het eenhoorn project). De thema’s die je niet aan je voorbij mag laten gaan (de seizoenen, Sinterklaas etc.) worden op verfrissende manieren aangeboden. Onderwijs zelf ontwerpen en uitvoeren vind ik erg leuk, maar kost enorm veel tijd. De projecten geven mij een toffe basis voor mijn onderwijs en bieden genoeg ruimte om er mijn eigen draai aan te geven. Een beetje van mezelf én een beetje van Kleuteruniversiteit dus …

Ik hoop jullie in de Vrienden van Kleuteruniversteit Facebook groep en op instagram (jufbus) te inspireren om je niet in te leven in de belevingswereld van kleuters, maar er zelf écht in te duiken! Duik die verkleedkist in, ga erop uit en verwonder je samen met je kleuters!