Je kunt als leerkracht snel en laagdrempelig aan de slag met Kleuteruniversiteit. Soms kun je echter wat hulp gebruiken om het goed in te zetten op jouw school. Onze trainers helpen je daar bij. Wij bieden o.a. de onderstaande trainingen, neem contact met ons op over de mogelijkheid van overige trainingen.


Training ‘Werken met Kleuteruniversiteit’
Door Dieke Grootscholten

Overweeg je te gaan werken met Kleuteruniversiteit maar weet je nog niet zo goed hoe je dat aan moet pakken?
Ben je benieuwd wat Kleuteruniversiteit voor jouw school kan betekenen? Ambassadeur Dieke werkt al jaren met Kleuteruniversiteit projecten en vertelt er graag meer over.

Voor deze training komt ze langs op school om het onderbouwteam te informeren én enthousiasmeren over Kleuteruniversiteit en geeft ze antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is Kleuteruniversiteit precies?
  • Hoe werk je met de projecten?
  • Wat levert het op? En niet alleen voor jou als leerkracht, maar ook voor de kinderen.

Een zeer praktische en informatieve training met tips die je direct kunt inzetten in jouw klas. Ben je nieuwsgierig? Informeer naar de mogelijkheden van deze training: info@kleuteruniversiteit.nl .


Training ‘Een beredeneerd aanbod met Kleuteruniversiteit’
Door Annelieke van Meel

Werk jij ook graag met de projecten van Kleuteruniversiteit? Ben jij ook zo blij met de keuzevrijheid, dat je kunt aansluiten op de behoefte en de belevingswereld van de kinderen? En wil je ook duidelijk en gestructureerd werken aan de doelen van jouw registratiesysteem, zonder dat het een aparte administratieve taak wordt? Denk dan eens aan het opzetten van een beredeneerd aanbod.

Ambassadeur Annelieke van Meel is werkzaam op Jenaplanschool De Open Hof in Hoogerheide en werkt nu een aantal jaren met kleuters. Ze schrok aanvankelijk van de hoeveelheid doelen die aangeboden moesten worden aan kleuters. Ieder kind is op een andere plek in zijn of haar ontwikkeling en heeft andere behoeften. Annelieke ging op zoek naar een manier om in deze behoeften te voorzien en vond dat terug in de projecten van Kleuteruniversiteit. Ze zag de betrokkenheid bij de kinderen en was onder de indruk van de snelheid en hoeveelheid waarmee ‘haar’ kinderen leerden. Wel was ze op zoek naar een makkelijke manier van het bijhouden van de doelen. Die manier van werken heeft ze gevonden en bleek zo efficiënt, dat veel andere scholen interesse hadden in deze manier van werken. Annelieke heeft dit omgezet naar een praktische training waarin ze je binnen een paar uur het volgende vertelt en laat zien:

  • Hoe zorg je voor een beredeneerd aanbod?
  • Hoe zorg je dat alle doelen gedekt worden?
  • Welke projecten moet je kiezen om tot een beredeneerd aanbod te komen?
  • Hoe maak je een jaarplanning met Kleuteruniversiteit?
  • Hoe maak je een projectplanning?

Annelieke neemt je stap voor stap mee en zorgt dat jij aan het eind van de rit aan de slag kunt met een beredeneerd aanbod op jouw school. Informeer naar de mogelijkheden van deze training: info@kleuteruniversiteit.nl .