Agent en Boef

(5 klantbeoordelingen)

Vanaf: 11,95

Auteur: Bianca Antonissen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150038 Categorieën: , ,

Beschrijving

Boef ontsnapt uit de gevangenis, en haalt allerlei streken uit. Ook in de klas, en dat kan niet langer. Er zijn regels nodig om alles goed te laten verlopen.

Een handig en leuk project om aan het begin van het schooljaar uit te voeren! Boef haalt allerlei streken uit in de klas en het is duidelijk dat er regels moeten komen. Die regels gelden natuurlijk niet alleen voor Boef, de kinderen en de leerkrachten moeten zich er ook houden! Je vindt in dit project eerst tien activiteiten die je achtereen in volgorde uitvoert. Deze activiteiten vormen de rode draad van je thema. Daarnaast zijn er keuzeactiviteiten, deze voer je uit tussen de dagelijkse activiteiten. Het thema wordt afgesloten met een afscheidsfeestje voor Boef. Wanneer je alle activiteiten uit dit project inplant, kun je ongeveer 4 weken met het thema werken. Voeg je zelf nog activiteiten toe, of wil je meer tijd besteden aan bepaalde activiteiten, dan kun je gerust 6 weken vullen.

Dit project maakt gebruik van het prentenboek ‘Agent en Boef – Het grote verzamelboek’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

90

Lesdoel

Cijfers, Hoeken, Klanken, Klankgroepen, Kunstzinnige vorming, Letters, Meten, Motoriek, Praten en luisteren, Samenleving en maatschappij, Schrijven, Tellen, Verhalen, Wereldoriëntatie, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Bianca Antonissen

Uitgeverij prentenboek

Lannoo

5 beoordelingen voor Agent en Boef

 1. L.

  Fijn project. En het zit dicht bij de belevingswereld van de kinderen. Je kan het project het gehele jaar gebruiken. Helemaal geweldig.

 2. Rob (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb dit lespakket aan het begin van het schooljaar gebruikt en de kinderen hebben er van genoten.

  Boef komt steeds op visite en doet van alles fout. Samen met de kinderen kom je met regels waar boef zich aan moet houden zo leren de kinderen spelenderwijs de regels van de klas.

  Een hele leuke manier om het jaar te beginnen.

 3. Dieke

  Wat een fantastisch project! We hebben dit project gebruikt aan het begin van het schooljaar om de regels in de klas af te spreken.
  De kinderen smulden ervan, ze waren zó enthousiast! We hadden een politiehoek in de klas (met cel), ze konden met de politieplaymobiel spelen en we hebben een verjaardagskalerder gemaakt met een foto van de kinderen in een boevenpak. Tralies ervoor knutselen en ophangen.
  Wij hebben erg van dit project genoten, een van de leukste projecten van de kleuteruniversiteit tot nu toe!

 4. Linda Mooijekind (geverifieerde eigenaar)

  Dit project heb ik aan het begin van het schooljaar gedaan. Super leuk om mee te starten, omdat het project heel erg in gaat op de regels en afspraken, die je aan het begin van het jaar tóch al maakt met elkaar. Daarbij spreken de verhalen van Agent en boef de kinderen ook ontzettend aan (en niet alleen de kinderen ;)) Overal werden de verhalen nagespeeld: in de klas, op de gang, maar ook buiten. Als er heel erg met lijm werd geknoeid, noemden de kinderen elkaar ook ‘boef’, want dit deed boef in een van de verhalen ook! Het leefde dus enorm.
  Kortom, topproject om je schooljaar heel fijn te starten!

 5. Maa (geverifieerde eigenaar)

  Wat een geweldige start van het jaar!
  We gebruikten dit project als start om op die manier de regels en routines van de klas weer af te spreken.
  Vanaf het eerste moment zaten de kinderen er helemaal in. Er was een politiehoek en in de bouwhoek werden prachtige gevangenissen gebouwd. Ook buiten zag je dat er politie en boefje werd gespeeld. De kinderen namen de politiepetten mee naar buiten en de fietsen werden politieauto’s.

  Ook onze verjaardagskalender is in het thema gemaakt. De juf als politie en de kinderen als echte boefjes in een gevangenis.

  De activiteiten in het project gaven mij als leerkracht een goede houvast, maar ik had ook nog alle vrijheid om er activiteiten bij te bedenken.

  Dit is tot nu toe echt mijn favoriete project en ik ga hem zeker weer doen!

Een beoordeling toevoegen