Boer Boris gaat naar de markt

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 11,95

Auteur: Bianca Antonissen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20180011 Categorieën: , ,

Beschrijving

Boer Boris gaat naar de markt om zijn oogst te verkopen. Maar dan ziet hij een bord …
Hoe moet hij bij de markt komen?

Dit project, geschreven bij het boek ‘Boer Boris gaat naar de markt’ van Ted van Lieshout en Philip Hopman, gaat over alles wat op de boerderij groeit en op de markt verkocht kan worden. De kinderen leren nieuwe smaken kennen, maken zelf een marktkraam in de klas en leren omgaan met geld.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Bianca Antonissen

Lesdoel

Auditief, Geld, Hoeken, Klanken, Kleuren, Meten, Motoriek, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Rijmen, Samenleving en maatschappij, Sport en spel, Tellen, Tijd, Verhalen, Waarneming, Wereldoriëntatie, Zintuigen

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

71

Uitgeverij prentenboek

Gottmer

1 beoordeling voor Boer Boris gaat naar de markt

  1. Inge Stamhuis (geverifieerde eigenaar)

    Het boek: Boer Boris gaat naar de markt is door de kinderen zelf gekozen. Ze schrikken een beetje van het bord ‘verboden voor kinderen’, maar als ze weten wat je ermee kunt halen ze er een grap mee uit en doen alsof ze niet in hun eigen lokaal mogen. Dit thema vraagt om uitstapjes naar de markt en de boerderij. Er kwam iemand in de klas die liet zien hoe je een schapenvacht verwerkt. Keer op keer haalden de kinderen de verteltafel leeg om de materialen ergens anders te gebruiken. Het project bevat lessen die de kinderen aanspreken. De omschrijving is duidelijk en de materialen die je nodig hebt zijn goed te vinden. Ik heb het project samen met het plusproject gebruikt. Zo is differentiëren nog beter te doen en krijgen de kinderen die meer kunnen op hun eigen niveau aangeboden. Aan het eind van het project kenden de kinderen de tekst van het boek uit hun hoofd!

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…