Boer Boris wil geen feest

Auteur: Shanna Vermaning

Zet op verlanglijst
SKU: KU20140124 Categorieën: , , ,

Er is reden genoeg voor een feest op de boerderij van Boer Boris! Of toch niet?

Dit prachtige pakket biedt je veel reken- en taalactiviteiten met suggesties bij het boek ‘Boer Boris wil geen feest’ van uitgeverij Gottmer, met teksten en illustraties door Ted van Lieshout en Philip Hopman.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

, , , , , , , , , , , , , ,

Gottmer

1 beoordeling voor Boer Boris wil geen feest

Eline van der Plaat (geverifieerde eigenaar)

Dit is weer een heel leuk project bij een heel leuk boek! Ik heb dit project gebruikt het thema boerderij, maar ik vond het leuk om eens een andere invalshoek te gebruiken dan een standaard boerderij project. Om deze reden heb ik gekozen voor dit project. Het boek wordt uitgewerkt, maar het onderwerp feest staat hier echt centraal. Er worden bij dit project verschillende soorten feesten uitgewerkt op allemaal verschillende manieren, dit had ik zelf nooit zo kunnen bedenken! Ik heb veel aan de suggesties gehad om concrete materialen te gebruiken. Hierdoor merk ik een hogere betrokkenheid bij de kinderen en gaat het thema meer leven. Want zeg nou zelf, was is leuker; echte ballonnen of illustraties van ballonnen?

De les ‘’waar is het feestje?’’ is heel goed voor de ruimtelijke oriëntatie van de kinderen. De kinderen krijgen bij deze activiteit een plattegrond aangeboden en oefenen hiermee plaatsbepalende begrippen.
    Ook de les waarin de kinderen spullen voor het feest moesten kopen voor zo Boer Boris te helpen, was een groot succes. Dit is een mooi voorbeeld van hoe de kinderen de materialen van de projecten van Kleuteruniversiteit zelf kunnen gebruiken in hun spelsituaties. Hierdoor verdiepten de kinderen zich nog meer in het onderwerp en hadden zij de mogelijkheid om deze opdracht uit te voeren op hun eigen niveau in interactie met een ander kind.

Door de afsluitende activiteiten in het project, merken de kinderen zelf ook dat het feest is. Het was dan ook een feestje om dit project uit te voeren!