Boer Boris wil geen feest

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 8,95

Auteur: Shanna Vermaning

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20140124 Categorieën: , ,

Beschrijving

Er is reden genoeg voor een feest op de boerderij van Boer Boris! Of toch niet?

Dit prachtige pakket biedt je veel reken- en taalactiviteiten met suggesties bij het boek ‘Boer Boris wil geen feest’ van uitgeverij Gottmer, met teksten en illustraties door Ted van Lieshout en Philip Hopman.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

71

Lesdoel

Engels, Geld, Hoeken, Klankgroepen, Kunstzinnige vorming, Meten, Oriëntatie, Praten en luisteren, Ruimtelijk inzicht, Schrijven, Sociaal emotioneel, Sport en spel, Tellen, Verhalen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Shanna Vermaning

Uitgeverij prentenboek

Gottmer

1 beoordeling voor Boer Boris wil geen feest

  1. Eline van der Plaat (geverifieerde eigenaar)

    Dit is weer een heel leuk project bij een heel leuk boek! Ik heb dit project gebruikt het thema boerderij, maar ik vond het leuk om eens een andere invalshoek te gebruiken dan een standaard boerderij project. Om deze reden heb ik gekozen voor dit project. Het boek wordt uitgewerkt, maar het onderwerp feest staat hier echt centraal. Er worden bij dit project verschillende soorten feesten uitgewerkt op allemaal verschillende manieren, dit had ik zelf nooit zo kunnen bedenken! Ik heb veel aan de suggesties gehad om concrete materialen te gebruiken. Hierdoor merk ik een hogere betrokkenheid bij de kinderen en gaat het thema meer leven. Want zeg nou zelf, was is leuker; echte ballonnen of illustraties van ballonnen?

    De les ‘’waar is het feestje?’’ is heel goed voor de ruimtelijke oriëntatie van de kinderen. De kinderen krijgen bij deze activiteit een plattegrond aangeboden en oefenen hiermee plaatsbepalende begrippen.
    Ook de les waarin de kinderen spullen voor het feest moesten kopen voor zo Boer Boris te helpen, was een groot succes. Dit is een mooi voorbeeld van hoe de kinderen de materialen van de projecten van Kleuteruniversiteit zelf kunnen gebruiken in hun spelsituaties. Hierdoor verdiepten de kinderen zich nog meer in het onderwerp en hadden zij de mogelijkheid om deze opdracht uit te voeren op hun eigen niveau in interactie met een ander kind.

    Door de afsluitende activiteiten in het project, merken de kinderen zelf ook dat het feest is. Het was dan ook een feestje om dit project uit te voeren!

Een beoordeling toevoegen