Bouwen – plusproject

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 7,95

Auteur: Bianca Antonissen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20170040 Categorieën: , ,

Beschrijving

31/08/2018: Let op! Het bijbehorende en benodigde prentenboek Willewete: Een huis bouwen is in herdruk en tijdelijk niet verkrijgbaar bij boekwinkels. Er is wel een digitale versie van het boek beschikbaar op boekpakket.nl , of check je lokale bibliotheek.

Hoe wordt een huis gebouwd? In dit plusproject leren de kinderen aan de hand van de taxonomie van Bloom meer over bouwen en verschillende huizen. Door gebruik te maken van meerdere intelligenties, werk je aan een brede ontwikkeling.

Dit is een project bij het Willewete boek Een huis bouwen, van Pierre Winters en Tineke Meirink.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

 

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Bianca Antonissen

Lesdoel

Kunstzinnige vorming, Meten, Natuur en techniek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Ruimtelijk inzicht, Samenleving en maatschappij, Waarneming, Woorden en zinnen

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

54

Uitgeverij prentenboek

Clavis

1 beoordeling voor Bouwen – plusproject

  1. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

    Een heel leuk en uitdagend plusproject voor de kinderen uit groep 2 die wat extra uitdaging kunnen gebruiken. Maar dit project kan je ook heel goed gebruiken in groep 3! Wij gebruikten dit project als uitdaging tijdens het project “Bouwen met Sam”. Dit project sluit daar heel mooi bij aan maar je kunt het ook los gebruiken. Het Willewete boek dat hoort bij dit plusproject is een heel mooi boek met mooie platen en duidelijke uitleg. Een goed begin van het project is het maken van een mindmap, “Wat weten de kinderen allemaal al?”, dat doe je ook tijdens dit project. In het plusproject zitten verschillende taal- en rekenactiviteiten waar je samen met de kinderen echt wel even over na moet denken! Een echte uitdaging dus! Zo leg je de leidingen in een huis, je maakt de fundering en je metselt zinnen. een gevarieerd project! Natuurlijk wordt er ook gebouwd tijdens dit plusproject en de kinderen worden uitgedaagd om creatief te denken. Dit project is echt een mooie aanvulling voor de kinderen die wat extra uitdaging kunnen gebruiken! De kinderen in mijn klas vonden het een geweldig project en ik als leerkracht ook. Ik ga het plusproject de komende jaren zeker nog vaker gebruiken in de klas.

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…