Dag poes – een gedicht per dag

(2 klantbeoordelingen)

Auteurs: Fabien van der Ham en Liesbeth Rosendaal

Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20180027 Categorieën: ,

Het prentenboek ‘Dag Poes!’ van Mies van Hout staat vol prachtige gedichten en schitterende illustraties. Met dit project kun je bij ieder gedicht uit het boek een (korte) activiteit aanbieden wanneer het je uitkomt of vul je een complete projectmaand over poëzie.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Fabien van der Ham, Liesbeth Rosendaal

Dans en beweging, Drama, Filosoferen, Koken, Kunstzinnige vorming, Praten en luisteren, Schrijven, Taal, Tellen

Lespakket

Hoogland en van Klaveren

2 beoordelingen voor Dag poes – een gedicht per dag

1. zoefrederickx (geverifieerde eigenaar)

Vandaag al aan de slag kunnen gaan met het versje “Goedemorgen”. De kleuters vonden dit geweldig. Ze hebben aan enkele vriendjes op de speelplaats het versje laten zien met de bewegingen. De kinderen vragen of het nu mee in het ochtendritueel mag komen, zodat we er elke dag mee kunnen beginnen. Ik ga dus zeker nog verder aan de slag gaan met het boek. Ik heb al enkele opdrachtjes van het document uitgetest. De kleuters waren er enorm fan van, het is zeker aan te raden. De kleuters vragen naar meer, ik ga dus zeker meerdere activiteiten plannen met deze bundel. De kinderen werken heel graag rond poëzie. Ik vond het soms nogal moeilijk om hier mee aan de slag te gaan. Maar met dit boek is het zeker een meevaller.

2. Agnes Zuiderveen

We hebben school breed gewerkt over poëzie tijdens de Poëzieweek. Wat kwam dit project goed van pas! Iedere dag stond er een ander gedicht centraal. Er werden verschillende suggesties gedaan bij de gedichten. Zo kon je met het gedicht aan de slag, maar werden er ook altijd beeldende suggesties gegeven. Dit kwam bij ons goed van pas voor bij de ouderavond.
    Het leukste vonden de kinderen poesje wrauw. Eerst hebben we met z’n allen gefilosofeerd over boos zijn en mochten we een echt boze tekening maken.