De astronaut

(5 klantbeoordelingen)

Vanaf: 11,95

Auteurs: Bianca Antonissen en Jeroen Schipper

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150064 Categorieën: ,

Beschrijving

Met astronaut Axel gaan we de ruimte in! We leren alles over raketten, aftellen, planeten en hoe je in de ruimte leeft en werkt. Dit pakket van Bianca Oldenbeuving is gebaseerd op het boek ‘De astronaut’ van Liesbet Slegers en was kerntitel voor de kinderboekenweek 2015. Het project biedt 22 uitgewerkte lessen met bijlagen voor een uitdagend project.

Naast het project in PDF formaat, bevat deze download ook een origineel liedje van Jeroen Schipper over de ruimte in MP3 formaat: ‘De raket van Lizet’.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

76

Lesdoel

Auditief geheugen, Dans en beweging, Hakken plakken, Hoeken, Klanken, Kunstzinnige vorming, Motoriek, Muziek, Natuur en techniek, Oriëntatie, Ruimtelijk inzicht, Sport en spel, Tellen, Waarneming, Wereldoriëntatie, Woordenschat

Lestype

Lespakket, Lied

Auteur

Bianca Antonissen, Jeroen Schipper

Uitgeverij prentenboek

Clavis

5 beoordelingen voor De astronaut

 1. Annelize (geverifieerde eigenaar)

  De astronaut: wat een waanzinnig leuk project dat we gebruiken bij ons thema Ruimte. Vanaf les 1 t/m de slotactiviteiten. Astronaut Axel leert ons heel veel dingen op allerlei gebieden. Het spreekt de kinderen heel erg aan. Heel helder en duidelijke lessen op allerlei gebieden, Duidelijk omschreven doelen met daarbij diverse kant en klaar te gebruiken bijlagen. We gaan er na de herfstvakantie gewoon nog even mee door.Te leuk!
  Nadat we het thema Agent en Boef al eerder hebben gebruikt is ook dit zeker weer een aanrader!.

 2. ingrid (geverifieerde eigenaar)

  Bij het boek de astronaut was ik even bang dat het te eenvoudig voor de groep was, maar niets was minder waar! We hebben het boek veel gebruikt en met dit project van Bianca erbij kwam het boek heel erg goed uit de verf. Leuk project!

 3. L.

  We hebben veel van dit thema geleerd. Ook zeker goed te gebruiken met pluspakket sterren en planeten.
  Het is een hele andere wereld voor de kinderen.

 4. Lieske Markvoort

  Project: De astronaut, een project over het heelal.
  Wat een prachtig en uitdagend project een echte aanrader voor de groepen 1 en 2!
  Wat is het leuk en spannend om samen met de kinderen een reis door de ruimte te maken. Met behulp van het boek De astronaut maken we een reis door het heelal, tel samen af voor de lancering! We gaan de ruimte in samen met astronaut Axel.
  Een mooi duidelijk prentenboek. Waarin beschreven staat hoe je in de ruimte leeft en werkt.
  Zowel de jongens als de meisjes in de groep zijn dolenthousiast over dit thema. Ze leren alles over de zon, de maan de aarde en de planeten. Maar ze leren ook begrippen als :wat is een meteoriet en een satelliet?

  Wat een betrokkenheid zie je bij de kinderen. Wat een belevenis en wat is er mooier dan die ervaringen samen te delen en erover te gaan werken en spelen en zo de ruimte spelend en lerend te gaan ontdekken.
  Door middel van interactieve directe instructie.
  Ze willen alles weten en leren over onze planeten. Ze zien het en ervaren het en beleven het avontuur van de ruimte.
  We leren een lied over de raket van Lizet en we zien een mooie digitale les. Waarbij de kinderen zeer geboeid nog meer woorden en begrippen leren over de ruimte. Prachtige educatieve lessen met veel verschillende doelen. Ook van het plusproject leren de kinderen veel.
  Door middel van proefjes leren ze wat zwaartekracht is. En hoe loopt een astronaut in de ruimte? Hoe maak je een raketballon die gelanceerd wordt in de klas? We knutselen zelf mooie raketten van flessen en tekenen de planeten in de ruimte. We werken in het platte vlak maar ook driedimensionaal.
  Door middel van reken en taalopdrachten leren we steeds nieuwe begrippen, wie is Andre Kuipers?
  Door het maken van een mindmap zie je hoeveel ze al weten over de ruimte natuurlijk tekenen ze alles zelf op de mindmap.
  Samen gaan jullie op onderzoek uit, tijdens een bewegingsles leer in het speellokaal hoe je hoe je loopt op de maan?
  Voor de uitbreiding van de woordenschat zit er een prachtig Willeweteboek bij over de ruimte met schitterende platen , die de kinderen heel erg aanspreken. Beleef deze ruimtereis samen met je groep en ga de uitdaging aan.
  Een fantastisch project, waarbij de kinderen in een andere wereld terecht komen.
  Succes! LIeske

 5. Dieke Grootscholten (geverifieerde eigenaar)

  Wat een geweldig project! Wat hebben de kinderen hier veel van geleerd. Heel afwisselend met activiteiten voor de kring, maar ook suggesties voor de hoeken en spelletjes om te spelen met de kinderen. De lessen zijn duidelijk omschreven en makkelijk toe te passen in de klas.
  We hebben het plusproject Sterren en planeten hiernaast gebruikt voor de kinderen die meer aankunnen. We hebben het project aangevuld met youtube filmpjes waar we konden zien hoe astronauten leven in het ruimtestation, hun haren wassen en bijvoorbeeld eten. Ook de filmpjes van Paxi sluiten mooi aan (te vinden op youtube).
  Echt een aanrader! Ik denk dat dit mijn favoriete project tot nu toe is!

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…