De blauwe vinvis – plusproject

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 5,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150102 Categorieën: , , ,

Beschrijving

De blauwe vinvis is het meest bijzondere wezen dat er bestaat. Hij kan wel dertig meter lang worden en zijn bek is zo groot dat er vijftig mensen in kunnen staan.

Leer alles over de blauwe vinvis met dit plusproject voor beginnende lezers en rekenaars in de kleutergroep en groep 3. Het project bevat activiteiten bij het informatieve prentenboek ‘De blauwe vinvis’ van Jenni Desmond.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Auditief geheugen, Begrippen, Klankgroepen, Kunstzinnige vorming, Letters, Meten, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Tellen, Waarneming, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

39

Uitgeverij prentenboek

Lemniscaat

1 beoordeling voor De blauwe vinvis – plusproject

  1. Maaike

    Leren over het grootste dier ter wereld, wie wil dat nou niet? Alleen dit feit als spreekt bij kinderen tot de verbeelding. Geweldig vonden ze het om te leren over de blauwe vinvis. Ieder kind krijgt een vinvissenlogboek, na iedere les kunnen ze hierin noteren wat ze geleerd hebben. Samen lees je het boek en bekijk je verschillende aspecten van de vinvis. Hij is bijvoorbeeld 30 meter, maar hoe lang is dit? Samen met de kinderen ga je op onderzoek uit. Zo ga je ontdekken hoeveel een kilo is, hoe je verschillende tinten grijs kunt maken en hoe je iets kan knutselen wat blijft drijven. Daarnaast zitten er in in het pakket ook een aantal taal en rekenactiviteiten. Bij mij in de klas waren de kinderen enthousiast, en zelf heb ik er stiekem ook nog van geleerd!

Een beoordeling toevoegen