De boerderij

Waardering 4.50 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 14,95

Auteur: Bianca Antonissen

Wissen
SKU: KU20140008 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Een project over de boerderij met 22 lessen op het gebied van rekenen, taal, speelzaal en suggesties voor de werkles met veel bijlagen. Elke les is voorzien van een duidelijke beschrijving en de lessen zijn zeer praktisch uit te voeren waarmee je gedurende drie weken aan de slag kunt. Een aantal lessen zijn gebaseerd op het boek ‘Max de rode tractor’ van Uitgeverij Clavis.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Bij dit project is een aanvullend Tractorpakket beschikbaar met spelsuggesties en bijlagen voor rekenen en taal.

*** let op: dit product is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

28-01-2018: Let op! Het bijbehorende en benodigde boek ‘Max de rode tractor’ is momenteel alleen nog als kleine versie beschikbaar bij boekhandels.

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

Bestandsformaat

Lesdoel

, , , , , , , , , , , , , ,

Lestype

Auteur

Uitgeverij prentenboek

Clavis

2 beoordelingen voor De boerderij

 1. Waardering 5 uit 5

  Fabine (geverifieerde eigenaar)

  In dit project zit voorin een planning voor drie weken. Wij vonden deze planning heel handig. Toen we hadden afgesproken dat we gewoon de planning zouden volgen, hoefden we hier verder niet over te overleggen, zo’n tijdsbesparing is altijd fijn! Natuurlijk kan je de planning ook zo aanpassen als je zelf wilt.

  Het boek van Max de Tractor vonden de kinderen erg leuk! Jammer dat het boekje zo klein is! Natuurlijk is Max (een rood tractortje) nog regelmatig terug gekomen.

  Het niveau van dit project sloot goed aan bij onze groep, een 1/2 combinatie. De getallen tussen de 10 en de 20 kwamen bijvoorbeeld ook aan bod. En omdat dit aansloot, werden de hooibalen met de (leuke!) getalkaartjes in de rekenhoek nog regelmatig gebruikt.

  Ook de les over de dagen van de week sloot erg goed aan. Vooral met de kinderen van groep 1 hebben we dit nog af en toe herhaald. Leuk dat Max de tractor hier weer terug komt, er een leuk versje bij zit en je de kleuren van de dagen kunt aanpassen aan wat jouw klas gewend is!

  Wat de kinderen ook een aansprekende les vonden was de les over het wegen van maïs. De kinderen hadden net geleerd wat je allemaal van mais kon maken, en nu mochten ze het zelf afwegen! De kinderen zijn hier enthousiast mee aan de slag gegaan.

  In dit project wordt ook echt weer gewerkt op een manier die aansluit bij kleuters, heerlijk! “Loop eens naar het dier dat loeit”, bijvoorbeeld. Fijn dat de kinderen kunnen bewegen terwijl ze hun woordenschat uitbreiden! Daarbij zijn de dieren afgedrukt van prachtige plaatjes, de vormgeving van dit project is heel mooi. Mijn collega’s vroegen al hoe ik aan deze prachtige platen kwam!

  Kortom: Dit project is echt een aanrader!

 2. Waardering 4 uit 5

  Irma (geverifieerde eigenaar)

  We hebben de afgelopen weken heerlijk gewerkt aan dit project. Mede omdat we een bezoekje gingen brengen aan de kinderboerderij! Voor de meeste kinderen waren de aangeboden dieren al bekend, hier hebben we zélf wat meer uitdaging aan toegevoegd door ze ook de verschillende “vader- en moederdieren” (stier/koe of merrie/hengst) aan te bieden. Inderdaad was het boek van “Max de tractor” erg klein om aan een grotere groep te laten zien. Maar er zijn enorm veel boeken over de boerderij en ook de kinderen zélf hebben mooie boerderijboeken geschreven!
  Ook nu weer scheelt het enorm veel zoekwerk en tijd naar geschikte afbeeldingen: alles staat bij elkaar in het project. Dit is ook erg handig wanneer iemand even je groep moet over nemen, de lessen zijn zó terug te vinden!
  Dit project zal zeker vaker terug komen!

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…