De gele ballon

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 4,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
SKU: KU20160034 Categorieën: , ,

Beschrijving

De gele ballon vliegt over land en over zee. Vlieg jij mee?

Ga op reis met de gele ballon! Dit pakket bevat reken- en taalactiviteiten bij het boek ‘De gele ballon’ van Charlotte Dematons voor een aanbod aan activiteiten van twee weken.

*** let op: dit product is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

Bestandsformaat

Lesdoel

, , , , , , , , , ,

Lestype

Auteur

,

Uitgeverij prentenboek

Lemniscaat

2 beoordelingen voor De gele ballon

 1. Waardering 5 uit 5

  ingrid (geverifieerde eigenaar)

  Prachtig zoekboek met veel details. Leuke aanvulling hierop is dit project. Kinderen waren erg enthousiast.

 2. Waardering 5 uit 5

  Eline van der Plaat (geverifieerde eigenaar)

  Ik kende het boek al en was hierover al enthousiast. Toen ik zag dat hierbij ook een Kleuteruniversiteit project was wist ik het zeker, dit project moet ik uitvoeren in de klas!

  Aan de kinderen merkte ik dat zij het boek nog interessanter gaan vinden door de activiteiten van dit project. Dit komt omdat zij bewuster gaan kijken naar de prenten en hierdoor meer gaan zien. Zelfs ik als leerkracht merk dat ik meer zie dan eerst!
  Er is enorm veel variatie in dit project waardoor er veel verschillende vakken aan bod komen. Wat mij is opgevallen, is dat het boek echt wordt uitgediept. Dit zou veel minder het geval zijn als je dit boek alleen in de kring laat zien.

  De les ‘’ballonnenverkoper’’ was in de klas grote favoriet. De kinderen waren hierover zo enthousiast dat er in de themahoek ook werd gespeeld! Het is leuk om te zien hoe de kinderen deze activiteiten eigen maken.
  De aardrijkskundige lessen in dit project zorgen ervoor dat de kinderen hun wereldkennis vergroten. Ook wordt de woordenschat groter door deze lessen.
  Door de les met schaduwen werden de kinderen bewust van hun eigen schaduw en dat deze altijd mee loopt met buitenspelen. Super om te zien dat de kinderen zich hier nu nog steeds bewust van zijn!

  Het ballonnenfeest als afsluiting was erg betekenisvol voor de kinderen. De kinderen zijn nog steeds enthousiast over dit boek en willen hier nog altijd in bladeren.

Een beoordeling toevoegen