De gele ballon

(4 klantbeoordelingen)

Vanaf: 5,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20160034 Categorieën: ,

Beschrijving

De gele ballon vliegt over land en over zee. Vlieg jij mee?

Ga op reis met de gele ballon! Dit pakket bevat reken- en taalactiviteiten bij het boek ‘De gele ballon’ van Charlotte Dematons voor een aanbod aan activiteiten van twee weken.

*** let op: je koopt een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

36

Lesdoel

Auditief geheugen, Geld, Hakken plakken, Meten, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Rijmen, Tellen, Visueel geheugen, Waarneming, Woorden en zinnen

Lestype

Lespakket

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Uitgeverij prentenboek

Lemniscaat

4 beoordelingen voor De gele ballon

 1. ingrid (geverifieerde eigenaar)

  Prachtig zoekboek met veel details. Leuke aanvulling hierop is dit project. Kinderen waren erg enthousiast.

 2. Eline van der Plaat (geverifieerde eigenaar)

  Ik kende het boek al en was hierover al enthousiast. Toen ik zag dat hierbij ook een Kleuteruniversiteit project was wist ik het zeker, dit project moet ik uitvoeren in de klas!

  Aan de kinderen merkte ik dat zij het boek nog interessanter gaan vinden door de activiteiten van dit project. Dit komt omdat zij bewuster gaan kijken naar de prenten en hierdoor meer gaan zien. Zelfs ik als leerkracht merk dat ik meer zie dan eerst!
  Er is enorm veel variatie in dit project waardoor er veel verschillende vakken aan bod komen. Wat mij is opgevallen, is dat het boek echt wordt uitgediept. Dit zou veel minder het geval zijn als je dit boek alleen in de kring laat zien.

  De les ‘’ballonnenverkoper’’ was in de klas grote favoriet. De kinderen waren hierover zo enthousiast dat er in de themahoek ook werd gespeeld! Het is leuk om te zien hoe de kinderen deze activiteiten eigen maken.
  De aardrijkskundige lessen in dit project zorgen ervoor dat de kinderen hun wereldkennis vergroten. Ook wordt de woordenschat groter door deze lessen.
  Door de les met schaduwen werden de kinderen bewust van hun eigen schaduw en dat deze altijd mee loopt met buitenspelen. Super om te zien dat de kinderen zich hier nu nog steeds bewust van zijn!

  Het ballonnenfeest als afsluiting was erg betekenisvol voor de kinderen. De kinderen zijn nog steeds enthousiast over dit boek en willen hier nog altijd in bladeren.

 3. Nathalie Vermeule (geverifieerde eigenaar)

  De gele ballon is een leuk, maar klein project wat je in korte tijd kunt uitvoeren. Bij dit project maak je gebruik van een zoekboek ‘De gele ballon’. Het fijne aan een zoekboek is dat je bij het laten zien van de platen er zelf een verhaal bij kunt vertellen. Mooi om te zien was, dat de kinderen in de klas mij na gingen vertellen.

  De kinderen vonden de gele ballon heel sprekend en vonden het fijn dat deze bij elke les weer terugkwam. De ballon nam de kinderen mee op reis en leerden hun nieuwe dingen.

  De les ballonnenverkoper was absoluut favoriet. Eigenlijk wilde iedereen wel een keer de ballonnenverkoper zijn. Ze probeerden ook goed te rekenen met het geld, zodat het wel helemaal eerlijk ging.

  Bij ons op school werken de hogere groepen ook thematisch en dit project was goed te koppelen aan het thema ‘reisbureau Europa’.

 4. claske (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb dit project gebruikt als onderdeel van de IPC unit ‘Up and away’ / ‘De lucht in’. Ik heb alle lessen in 1 week gepropt, dat kon niet anders… maar wat een rijk en origineel aanbod! Erg leuk om te zien dat de lessen echt aanslaan en dit te zien is doordat ze de lessen implementeren in hun (rollen)spel; of het nu de kamelenkaravaan was of de ballonnenverkoper, het zoeken van schelpen of schapenherder spelen. Dik tevreden!

Een beoordeling toevoegen