De ijsbeer – plusproject

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 7,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20170052 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Een ijsbeer wordt ook wel een poolbeer genoemd. Dit enorme zeezoogdier brengt het grootste deel van zijn leven door op het ijs en de sneeuw van de Noordelijke IJszee.

Leer alles over de ijsbeer met dit plusproject voor beginnende lezers en rekenaars in de kleutergroep en groep 3. Het project bevat activiteiten bij het informatieve prentenboek De ijsbeer van Jenni Desmond.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Auditief geheugen, Cijfers, Engels, Hakken plakken, Letters, Lezen, Meten, Motoriek, Praten en luisteren, Ruimtelijk inzicht, Tellen, Visueel geheugen, Wereldoriëntatie, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

48

Uitgeverij prentenboek

Lemniscaat

2 beoordelingen voor De ijsbeer – plusproject

 1. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb al veel plusprojecten van Kleuteruniversiteit gedaan maar het plusproject over de ijsbeer vond ik echt weer geweldig! Wat een leuk en uitdagend plusproject over dit mooie dier! Het boek over de ijsbeer is heel informatief en leest fijn voor. Ik doe de plusprojecten altijd in een kleine kring met een groepje kinderen. Ook dit project is daar heel geschikt voor. De opdrachten duren ongeveer 15 tot 20 minuten, een mooie tijd voor een kleine kring. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen uit groep 1, 2 en 3 die extra uitdaging aan kunnen of willen.

  Heel leuk is dat dit plusproject aansluit bij het project winter! Twee activiteiten kwamen heel erg overeen. Al zijn ze natuurlijk ook los heel goed te gebruiken maar nu was er een mooie overlap en was het plusproject echt een uitdaging. Het project heeft veel verschillende vakgebieden en de kinderen leren al echt naar de wereld kijken. Wat hoort er bij de Noordpool, welke dieren leven daar en welke dieren leven hier. We startte natuurlijk met het lezen van het boek en lieten een ijsbeer op een ijsschots drijven. Ook bekeken we de ijsbeer beter, hoe ziet hij eruit en hoe heet alles. We waren bezig met cijfers, letters, zinnen en woorden. We oefenden heel veel verschillende vaardigheden in heel veel originele opdrachten die ikzelf niet had kunnen bedenken. Heel erg leuk!
  Het meten van de pootafdruk van de ijsbeer en het berekenen hoeveel groter de afdruk was dan de afdruk van hun voet vonden de kinderen het leukst en was ook echt een uitdaging. De kinderen werkten tijdens deze opdracht samen in groepjes en zochten zelf naar oplossingen.

  Dit plusproject is echt aanrader om tijdens de koude dagen aan te werken, al kan dit project ook tijdens het thema dieren!

 2. Meriel Bouwman (geverifieerde eigenaar)

  Wij hebben dit project gebruik in combinatie met het project over de Noord en Zuidpool.
  Ten eerste wat een prachtig boek is dit en wat een mooi project is er ook bijgeschreven.
  Een aantal activiteiten heb ik met de gehele groep gedaan, zoals de startactiviteit. De andere activiteiten heb ik met een groepje groep 2 leerlingen gedaan. Wat hebben zij een boel geleerd over de ijsbeer. En wat mooi dat zij de opgedane kennis, in hun logboek konden noteren en ook weer terug konden vertellen aan de andere kinderen. Ik heb genoten.

Een beoordeling toevoegen