De imker

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 7,95

Auteur: Bianca Antonissen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20160056 Categorieën: , ,

Beschrijving

Alle tien de bijen zijn weggevlogen. Heb jij ze gezien?

Dit project bij het boek ‘De imker’ van Liesbet Slegers bevat speelse activiteiten, waarbij de kinderen alles leren over bijen en het werk van een imker.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Bianca Antonissen

Lesdoel

Begrippen, Drama, Meten, Motoriek, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Tellen, Wereldoriëntatie

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

70

Uitgeverij prentenboek

Clavis

1 beoordeling voor De imker

  1. Dieke Grootscholten (geverifieerde eigenaar)

    Wat een super leuk project! We hebben 3 weken over bijen gewerkt in de klas. Bijen zijn nu vaak in het nieuws, omdat er te weinig zijn. Ik vond dit een mooie aanleiding om met de kinderen over het belang van bijen te hebben. In dit project staan mooie lessen en ideeën voor de speelzaal, kleikaarten, een knutselactiviteit en een afsluiting van het project. Een heel compleet project dus!
    Ik vond vooral de les erg leuk waarbij de kinderen op zoek moesten gaan naar de bijen die ik in de klas had opgehangen. Alle bijen hadden een cijfer. De kinderen liepen in tweetallen met een afstreepkaart waarop alle 10 de bijen stonden. Hadden ze een bij met nummer 2 gevonden, moesten ze deze afstrepen op de kaart. Wat waren de kinderen actief en betrokken!
    Ook zit er een les in het project waarbij de kinderen kaartjes van klein naar groot moeten leggen. Ook een goede les die kinderen samen kunnen doen.
    De kinderen weten na dit project precies waarom bijen zo belangrijk zijn voor de natuur. We hebben het project afgesloten met het bakken van honingkoekjes. Mmmm…

Een beoordeling toevoegen