De kleine kerstman

Waardering 4.67 op 5 gebaseerd op 3 klantbeoordelingen
(3 klantbeoordelingen)

0,00

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
SKU: KU20150090 Categorieën: , ,

Beschrijving

De kleine kerstman wilde dolgraag naar de kinderen om cadeautjes te brengen. Maar hij mocht nooit mee. De andere kerstmannen vonden hem te klein …

De kerstmannen vertrekken naar de kinderen. Wat de kleine kerstman doet, ontdek je in dit pakket met activiteiten bij het boek ‘De kleine kerstman’ van Anu Stohner en Henrike Wilson.

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: dit product is een digitale download! ***

4/12/2017: Let op! Het bijbehorende en benodigde prentenboek is niet meer verkrijgbaar in boekwinkels. Er is nog wel een kleine pocket versie van dit boek beschikbaar bij bijvoorbeeld bol.com.

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

Bestandsformaat

Lesdoel

, , , , , , , ,

Lestype

Auteur

,

Uitgeverij prentenboek

Lemniscaat

3 beoordelingen voor De kleine kerstman

 1. Waardering 5 uit 5

  Dominique (geverifieerde eigenaar)

  In het weekend dat sinterklaas naar Spanje vertrok verscheen dit project.
  De kleine kerstman!
  Meteen het boek bestelt en op dinsdag zijn we aan de slag gegaan. Dit project zit bomvol leuke ideeën. Ik ben van mening dat je het hele project moet volgen (natuurlijk kan je er best 1 of 2 lessen uitlaten, maar echt niet meer).
  De kinderen in de klas zaten met open mond te luisteren naar het verhaal en door de duidelijke vragen wist ik meteen wie er goed geluisterd had. Ontzettend handig.
  Ik heb alle lessen uitgevoerd en de een viel meer in de smaak dan de ander. De lessen die erg in de smaak vielen waren: voorlezen van het boek, Kerstkoekjes bakken, emotieles boos/blij/verdrietig/bang, opzoek naar de kleine kerstman, cadeaus op de slee, het spel: breng de kerstman naar de dieren en natuurlijk de geslaagdles.
  De kinderen hebben meerdere keren gevraagd of we sommige lessen konden herhalen. Dit heb ik dan ook gedaan.
  Dit is echt een geslaagd project en volgend jaar staat dit project zeker weer op de planning, wel met een uitbreiding aangezien er nog meer boeken zijn van de kleine kerstman.
  Grote complimenten voor de makers van dit project. Duidelijk en ontzettend gebruiksvriendelijk. Bedankt!

  Aan alle leden van de kleuteruniversiteit. Fijne feestdagen en een goed uiteinde.

  Ik kijk nu al uit naar de inspiratiedag in Dordrecht!!!

  Tot in 2016
  Groeten Dominique van der Stoep

 2. Waardering 5 uit 5

  Jola (geverifieerde eigenaar)

  In mijn eerste jaar voor de klas (na een hoop stage bij de kleuters) was het toch echt aan mij om de kerstperiode net zo gezellig te maken als ik het me herinnner van vroeger.

  Een korte periode en voor mij een beetje chaotisch omdat er toch wel een stuk meer in deze periode op je af komt dan toen ik nog stagiaire was. In deze korte periode vond ik het fijn om toch een soort hou vast te hebben aan dit project. Het boek kende ik al en vond ik ontzettend leuk. Met name de les: een cadeautje voor.. viel in de smaak. Deze les komen de klanken aan bod en hier zijn de kinderen uit mijn klas enthousiast mee bezig. Voor mij was het fijn dat ik bij deze les goed kon differentiëren en dat de mogelijkheden hiervoor stonden aangegeven.

  Als afsluiting hebben alle leerkrachten het verhaal uitgespeeld na het kerstdiner. De kleuters waren apetrots omdat zij het verhaal al kenden.

 3. Waardering 4 uit 5

  ingrid (geverifieerde eigenaar)

  Erg leuk en bruikbaar project!

Een beoordeling toevoegen