De lieve boze wolf

(3 klantbeoordelingen)

Vanaf: 7,95

Auteur: Bianca Antonissen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20140159 Categorieën: ,

Beschrijving

Hoe wordt een grote boze wolf nou een LIEVE boze wolf? Dat ontdek je in dit kerstproject.

Dit pakket, aan de hand van het boek ‘De lieve boze wolf’, bevat verschillende kerstactiviteiten die je zonder planning kunt gebruiken in je groep, omdat de periode tot aan de kerstvakantie al zo kort is!

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

60

Lesdoel

Dans en beweging, Hoeken, Klanken, Klankgroepen, Meten, Motoriek, Tellen, Tijd, Verhalen, Waarneming, Wereldoriëntatie, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Auteur

Bianca Antonissen

Uitgeverij prentenboek

Clavis

3 beoordelingen voor De lieve boze wolf

 1. Meriel (geverifieerde eigenaar)

  Wat een ontzettend leuk pakket. In de drukke tijd tussen sinterklaas en kerst, is dit een ideaal pakket. Het boek de lieve boze wolf is ontzettend leuk met een mooie kerstgedachte. Mijn kleuters gingen helemaal op in het verhaal. Ik heb meerdere activiteiten uit het pakket gedaan. Onder andere de activiteit warm/ koud viel in de smaak! Dit pakket bewaar ik zeker voor volgend jaar, aanrader!

 2. Rob (geverifieerde eigenaar)

  Het is jammer dat de tijd tussen Sinterklaas en Kerst dit jaar (2014) zo kort was. Hierdoor heb ik maar een deel van de lessen uit dit pakket aan kunnen bieden. Er zitten heel veel leuke lessen in, veel daarvan op andere gebieden dan rekenen en taal wat ik erg prettig vond voor deze tijd van het jaar.

  Er worden veel extra suggesties gedaan waarmee je de lessen kan verrijken . Denk aan extra gespreksvragen en observatievragen, manieren om de lessen makkelijker of moeilijker te maken enz.
  Ik vond het ook fijn dat er getalkaarten bij zaten (in thema) die verder gingen dan 20.
  Een erg leuk pakket die ik de komende jaren rond kerst ga gebruiken. Een aanrader dus.

 3. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

  Wauw wat een super gaaf project is dit! De periode tussen kerst en Sinterklaas is vaak heel kort en ook dit jaar was het maar krap 2 weken! Dit project heeft een beperkt aantal opdrachten maar de opdrachten zijn wel heel erg leuk en uitdagend! Het boek heeft een hele mooie kerstboodschap waar je samen met de kinderen over kunt praten.

  Tijdens dit project heb je het over warm en koud. Wat is warm en wat is koud? Welke dingen horen bij warm en wat hoort bij koud? Hoe voelt een ijsklontje en is dat echt koud? Ja dus! Een kringactiviteit waarbij alle kinderen betrokken konden meedoen en lekker actief waren. We telden en maakten een getalrij. Voor groep 2 maakten we dat uitdagender door de getallen t/m 30 toe te voegen. Leuk dat het project deze extra uitdaging biedt. Ook maakten we kennis met de kalender. Wat is een maand? Hoeveel dagen zitten er in een maand? Wanneer is het kerstmis? Hoelang duurt dat nog?

  De leukste activiteit vonden de kinderen het bakken van kerstkoekjes. De kinderen moesten zelf de ingrediënten lezen en afwegen. Daarna mochten ze kneden en na het vormen konden de koekjes de oven in! Wij hoefden niet naar de bakker om de koekjes te kopen net zoals papawolf maar dit zou wel een leuke uitbreiding kunnen zijn van het project.

  De leukste opdracht vond ik als juf het maken van sporen. Eerst maakten we sporen van dieren in klei en we zochten de juiste dieren erbij. Daarna gingen we naar buiten, deden de zandbak open (ja in december!) en maakten zelf sporen! Dat vonden ze zo geweldig! Wat een betrokkenheid!

  Dit project is echt een aanrader om te doen! Het is afwisselend, uitdagend en vol met hele leuke opdrachten!

Een beoordeling toevoegen