De trein

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 14,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20160077 Categorieën: ,

Beschrijving

De trein staat klaar voor vertrek, hij brengt je naar elke plek.

Kom snel naar het station, kies het juiste perron en reis met ons mee. Dit project bevat taal- en rekenactiviteiten, een dans- en bewegingsles, een muziekles, een les Engels, een natuur- en techniekles en suggesties voor de hoeken bij het boek ‘Willewete Op reis met de trein’ van Pierre Winters & Tineke Meirink. Naast het project in PDF formaat, bevat deze download ook een origineel liedje van Jeroen Schipper in MP3 formaat.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Dans en beweging, Engels, Geld, Hakken plakken, Hoeken, Klanken, Kleuren, Letters, Muziek, Natuur en techniek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Tellen, Tijd, Visueel geheugen, Wereldoriëntatie, Woordenschat

Lestype

Lespakket, Lied

Aantal pagina's

140

Uitgeverij prentenboek

Clavis

2 beoordelingen voor De trein

 1. Dieke (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb het project nog niet uitgevoerd, maar wel goed doorgekeken. Wat een fijn en uitgebreid uitgewerkt project! Ik ben gek op de Willewete boeken, de kinderen steken er zo veel van op.
  Dit complete project bevat lessen op het gebied van taal en rekenen. Rijmen, herkennen van letters, kennismaken met de klok, omgaan met geld bij het kopen van treinkaartjes etc. Maar ook staan er lessuggesties in op het gebied van Engels, dans/beweging, techniek, en zelfs een liedje over de trein! Zeer compleet dus. Dit project sluit je af met een eindspel. Én vraagt natuurlijk om een bezoekje aan een station met een aansluitend treinritje!

 2. Rob (geverifieerde eigenaar)

  Ik mocht als ambassadeur het project alvast inkijken en was erg onder de indruk! Dit is echt een heel gaaf project en ik ben meteen de volgende dag naar een collega gegaan om te polsen of zij misschien ook te porren was voor een vervoersproject volgend schooljaar. Dit project zou daar ontzettend goed inpassen.

  De lessen zien er echt heel erg leuk uit. Er wordt aan enorm veel doelen gewerkt en op een hele actieve manier. Bij de lessen mogen de kinderen lekker veel bewegen en wordt de aangeboden stof heel gaaf gebracht. Er wordt bijvoorbeeld aan het geheugen gewerkt in een les over de tunneltrein tussen Frankrijk en Engeland. Verschillend gekleurde auto’s rijden de tunnel in en de kinderen moeten onthouden welke kleuren het waren. Of de taalles over de letter ‘t’ waarbij kinderen in een trein van stoelen woorden met een ‘t’ bedenken en een kind de woorden met behulp van het sein keurt. Groen voor een goed woord en rood voor een misser. Hoe beter de kinderen het doen hoe fijner de trein kan doorrijden! Ke-deng ke-deng tjoe tjoe!

  Deze heerlijk actieve lessen worden uitgevoerd met behulp van de prachtige bijlagen en zo beleven de kinderen de activiteit echt, wat natuurlijk zorgt voor extra betrokkenheid.
  Met achttien (18!) van deze heerlijke lessen heb je een solide basis voor een geweldig thema in de klas. Een paar leuke knutselopdrachten er bij en jij en de kinderen zijn gerust een dikke maand zoet.
  Vervoer is een populair thema in menig kleuterklas en dit project past daar perfect bij. Een echte aanrader dus!

Een beoordeling toevoegen