De vijver en de sloot

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 12,95

Auteur: Bianca Antonissen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20170028 Categorieën: , ,

Beschrijving

‘In de buurt blijven, Bommes’ zegt moeder eend.
‘Tuurlijk’ zegt Bommes. Maar hij doet het niet.

In dit project ga je, aan de hand van het boek ‘Kom nou, Bommes’ van Jane Simmons, met kinderen op onderzoek: wat is er allemaal te zien in de vijver of de sloot? Op een verteltafel vertellen de kinderen het verhaal na. Er zijn voldoende activiteiten voor drie weken, met aandacht voor taal, rekenen, muziek en beeldende vorming, geschikt voor de jongste kleuters.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Bianca Antonissen

Lesdoel

Auditief, Begrippen, Kleuren, Kunstzinnige vorming, Meten, Motoriek, Natuur en techniek, Tellen, Verhalen, Waarneming, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

110

Uitgeverij prentenboek

Memphis Belle

1 beoordeling voor De vijver en de sloot

 1. Eline van der Plaat (geverifieerde eigenaar)

  Het mooie van Kleuteruniversiteit is dat je als leerkracht veel nieuwe prentenboeken leert kennen. Het bijbehorende prentenboek van dit project is zeker een pareltje!
  Wil je eens een heel ander soort project uitvoeren, dan moet je zeker kiezen voor vijver en de sloot. In dit project staat onderzoeken centraal. Dit is iets van kleuters al van nature in zich hebben, dus is er direct sprake van een hoge betrokkenheid!
  Door echt naar een vijver of sloot toe te gaan, krijgen de kinderen veel mee over de natuur en leren zij door te ervaren.
  De activiteiten in dit project zijn origineel, ik zou er zelf nooit op gekomen zijn!
  Bij de kunstactiviteit kunnen de kinderen allemaal hun eigen creativiteit kwijt, waardoor alle werkjes anders zijn. Daarnaast is er een activiteit waarin een groepswerk wordt gemaakt. Dit heeft mij laten zien dat de kinderen het leuk vinden om aan een groter geheel te werken. Dit is iets wat ik zeker meeneem binnen andere thema’s. Daarnaast is er binnen dit project zijn er uiteraard ook voldoende taal- en rekenactiviteiten.

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…