De vlieger – pesten en vriendschap

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 9,95

Auteur: Linda Willemsen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20160020 Categorieën: , ,

Beschrijving

‘De vlieger’ is een project rondom pesten en vriendschap aan de hand van het gelijknamige prentenboek van Ilse Almekinders. Tijdens dit project werk je aan een fijne groepssfeer en leren kinderen hoe ze zich als echte vrienden kunnen opstellen.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

51

Lesdoel

Klanken, Klankgroepen, Meten, Natuur en techniek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Ruimtelijk inzicht, Samenleving en maatschappij, Schrijven, Sociaal emotioneel, Sport en spel, Tellen, Verhalen, Vormen

Lestype

Lespakket

Auteur

Linda Willemsen

Uitgeverij prentenboek

Ark media

1 beoordeling voor De vlieger – pesten en vriendschap

  1. Sigrid Olivier (geverifieerde eigenaar)

    Dit project heb ik aan het begin van het schooljaar in groep 3 gebruikt. Bij ons op school staan de eerste weken van het schooljaar in het teken van groepsvorming de zogenaamde ‘gouden weken’. Dit project over ‘pesten en vriendschap’ past daar ontzettend goed bij, maar het kan natuurlijk op ieder moment in het schooljaar ingezet worden.

    Ik ben natuurlijk begonnen met het voorlezen van het prentenboek ‘De vlieger’. Het verhaal speelt zich grotendeels af op het strand. Dat kwam erg leuk uit zo vlak na de zomervakantie. Zo was er naast het project ook nog volop ruimte voor vakantieverhalen.

    Ik vond het erg leuk, dat de activiteiten uitnodigen tot samenwerken. Eerst samen het boek lezen, daarna samen een vlieger maken en samen de vlieger uittesten op het plein. Dan moet je dus ook af en toe even op je beurt wachten. In de gesprekken daarna, is er ruimte om daarover te praten. Hoe voelde het nu om even te wachten?

    Kortom een prachtig boek en project. De kinderen leerden elkaar steeds beter kennen en er zijn veel vriendschappen ontstaan. Echt een aanrader!

Een beoordeling toevoegen