Digibordles Boer Boris in de sneeuw

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 2,95

Auteur: Gertrude van Walstijn

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20140131 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Digibordles op basis van het prentenboek Boer Boris in de sneeuw van uitgeverij Gottmer.

Boer Boris wordt ’s morgens wakker en ziet dat alles onder een dik pak sneeuw zit: zijn akkers, zijn dieren en zijn tractor …

Deze les bevat vier spellen:

  • Het eerste spel is een telspel. Er dwarrelen steeds sneeuwvlokken naar beneden. Je kunt hier kiezen uit twee niveaus. Bij het eerste niveau vallen er sneeuwvlokken naar beneden tot en met 10. Bij het tweede niveau tot en met 20. De kinderen tellen de vlokken en klikken op het juiste cijfer. (doel: tellen, hoeveelheden en getallen)
  • Bij het tweede spel gaat steeds de wekker. Boer Boris moet op tijd zijn bed uit. De ene keer om vier uur en de andere keer om negen uur. Weten de kinderen welke wekker er om die tijd afgaat? (doel: tijd)
  • Het derde spel gaat over de temperatuur en de thermometer. Zien de kinderen op welke thermometer het koudst of het warmst is? (doel: waarneming)
  • Bij het vierde spel gaan de kinderen goed kijken want alles zit onder een laag sneeuw. Kunnen de dieren onder de sneeuw herkennen? Zodra ze op het dier klikken horen ze het geluid dat het dier maakt, en verschijnt het dier zonder alle sneeuw. (doel: vormen herkennen)

Een prachtige les met veel mooie illustraties uit het boek.

Deze digibordles gebruikt Microsoft Powerpoint 2007 of hoger.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

53

Lesdoel

Tellen, Tijd, Vormen, Waarneming

Lestype

Digibordles

Auteur

Gertrude van Walstijn

Uitgeverij prentenboek

Gottmer

1 beoordeling voor Digibordles Boer Boris in de sneeuw

  1. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

    Wat een leuke spellen! De kinderen oefenen spelenderwijs verschillende vaardigheden op taal- en rekengebied. De kinderen kunnen de opdrachten zelfstandig maken op de computer. De opdrachten zien er heel mooi uit doordat de tekeningen uit het boek zijn gebruikt bij de verschillende opdrachten. Echt een leuke aanvulling tijdens een project over de winter!

Een beoordeling toevoegen