Digibordles van suikerbomen tot sneeuwhelden

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 2,95

Auteur: Margriet van Diepen

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20140161 Categorieën: , ,

Beschrijving

Het boek Van suikerbomen tot sneeuwhelden van Mack is een informatief boek over de winter. In dit boek wordt over de winter verteld d.m.v. foto’s en tekeningen. Telkens staat een bepaald begrip centraal.  Bij elke onderwerp staat ook een vraag die de je samen kunt beantwoorden.

Deze digibordles bevat 4 oefeningen:

  • Het eerste spel vindt zijn oorsprong uit het boek. De kinderen kunnen de vragen die in het boek staan via het digibord beantwoorden. In dit spel wordt aan veel verschillende doelen gewerkt, o.a. tellen en hoeveelheden, visuele waarneming, tijdsbesef; seizoenen en logisch denken.
  • In het tweede spel wordt gewerkt aan de woordenschat. Er komen veel nieuwe woorden in het boek voor. Weten de kinderen na het lezen van het boek wat de woorden betekenen?
  • In het derde spel wordt een beroep gedaan op het inschattingsvermogen van de kinderen. Bij de winter hoort sneeuw. Op de platen in het boek zie je ook sneeuw. Bij dit spel kijken de kinderen waar de meeste sneeuw valt. Tellen is niet mogelijk, de sneeuw dwarrelt door de lucht. Doel: hoeveelheden vergelijken, zonder tellen.
  • Het vierde spel gaat over snelheid en behandelt de begrippen langzaam en snel, sneller en langzamer. De vogels vliegen naar het voederhuisje. De kinderen bekijken welke vogel het snelst vliegt. Soms komen de vogels bijna gelijk aan, maar let op: Een vogel die een langere route heeft gevlogen, vliegt toch sneller!

Een leerzame les rondom de winter waarin je werkt aan veel verschillende doelen.

Deze digibordles gebruikt Microsoft Powerpoint 2007 of hoger.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

46

Lesdoel

Tellen, Tijd, Waarneming, Woordenschat

Lestype

Digibordles

Auteur

Margriet van Diepen

Uitgeverij prentenboek

Clavis

1 beoordeling voor Digibordles van suikerbomen tot sneeuwhelden

  1. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

    4 hele leuke opdrachten die de kinderen zelfstandig kunnen uitvoeren op de computer. De lessen zien er heel mooi geïllustreerd en afgewerkt uit. Het zijn 4 heel verschillende opdrachten die de kinderen uitdagen op taal en rekengebied. Een mooie aanvullen tijdens het werken rondom de winter!

Een beoordeling toevoegen