Engels thema lente

(4 klantbeoordelingen)

Vanaf: 11,95

Auteurs: Sanne Ramakers, Marlijn van Kempen en Jeroen Schipper

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20160012 Categorieën: , ,

Beschrijving

Ga aan de slag met Engels voor kleuters voor de hele groep. Dit pakket bevat korte dagelijkse en speelse activiteiten voor vier weken rond het thema lente.

Naast het project in PDF formaat, bevat deze download ook het lenteliedje van Jeroen Schipper in MP3 formaat.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

127

Lesdoel

Begrippen, Engels, Hoeken, Kleuren, Muziek, Praten en luisteren, Tellen, Vormen, Waarneming, Woordenschat

Lestype

Lespakket, Lied

Auteur

Jeroen Schipper, Sanne Ramakers

4 beoordelingen voor Engels thema lente

 1. Petra (geverifieerde eigenaar)

  Na de Pasen zijn wij in onze kleine groep 1/2 van start gegaan met dit pakket. We hadden het druk met onze feestelijke ouderavond, daarom schoot Engels er enigszins wel eens bij in. Voor groep 1 was het best moeilijk en ook voor sommige kinderen van groep 2. We besloten daarom om na de meivakantie alles nog eens te herhalen. De kinderen waren erg enthousiast en beheersten vrijwel alle woorden die we voor de vakantie hadden behandeld. Dit was echt boven verwachting.
  Met dit pakket en ook met de andere Engelse lespakketten blijkt dat als je Engels als thema behandeld de kinderen veel beter Engels leren, dan met losse lessen(methode) in de week.
  Naast dit pakket gebruiken we ook de weerkaarten van Kleuteruniversiteit en bespreken we dagelijks wat voor weer het is. Ook de jaargetijden en dagen van de week doen we in het Engels. Kinderen zijn erg enthousiast en spreken op hun niveau spontaan Engels, zoals tijdens een wandeling:’Juf look a daisy!’

 2. Rob (geverifieerde eigenaar)

  Toen ik dit pakket voor het eerst in mijn handen had, was ik redelijk in shock. Wat een dik pakket! Dit lespakket zit werkelijk stampvol met leuke lessen en heeft negentig(!!) pagina’s aan bijlagen.
  Het lespakket is bedoeld om drie tot vier weken mee te werken, maar om heel eerlijk te zijn ben ik er bijna zes weken mee bezig geweest en dan heb ik nog niet eens alle lessen gedaan.

  De lessen zijn zoals ik gewend ben van Sanne en Marlijn erg leuk. Er wordt veel gebruik gemaakt van mooie bijlagen om de lessen te verrijken. Dit zorgt wel voor flink wat werk om alles te lamineren en uit te knippen, maar het mooie van deze bijlagen is dat ze heel goed te gebruiken zijn voor andere lessen, of als aanvulling voor de rekenhoek of spelletjestafel. De eierdozen liggen nu bij mij in de rekenhoek bijvoorbeeld. In veel gevallen kun je ook eigen materiaal gebruiken in plaats van de bijlagen. Plaatjes van verschillende boerderijdieren, kun je gerust vervangen voor plastic boerderijdieren zoals ik laat zien in de foto hieronder. Zo wordt het natuurlijk nog tastbaarder en leuker voor de kinderen (en het scheelt weer knippen!)

  Wat ik fijn vond aan dit lespakket, is dat er dit keer meer lessen voor in de kring waren. In de eerste twee pakketten waren er wat meer lessen waarvoor je naar het speellokaal of naar buiten moest. Wij hebben geen speellokaal op school en naar buiten in de stromende regen (herfstweer) is ook niet altijd een optie dus moest ik veel schuiven met de lessen. Meer lessen die goed uit te voeren zijn in de kring vond ik dus erg fijn.

  Ik vond veel van de lessen ook zeer geschikt om in het Nederlands aan te bieden. Dit kan soms een idee zijn wanneer je nog maar net begonnen bent met Engels of veel nieuwe kinderen in de klas erbij hebt. Je kunt hem dan de ene dag in het Nederlands aanbieden en de volgende dag in het Engels. Zo maak je de jongere kinderen alvast een beetje bekend met de activiteit en zullen zij meer betrokken zijn.

  Een mooi product dus weer en zeker aan te raden wanneer je Engels geeft aan kleuters.

 3. Inge Stamhuis (geverifieerde eigenaar)

  Ik werk nu voor het derde jaar met dit pakket. Op onze school wordt iedere dag Engels gegeven. Met dit pakket kun je makkelijk een periode vullen van 6 tot 8 weken. Veel lessen geef ik in 2 keer. Daarnaast vul ik aan met bijvoorbeeld The VERY hungry caterpillar.
  In groep 3/4 worden de woorden nog weer herhaald. Een aantal lessen zijn in deze groep zo weer in te zetten.
  Met dit pakket kun je een mooie basis leggen.

 4. Agnes Zuiderveen (geverifieerde eigenaar)

  Wat een succes is dit project in de klas! De combinatie van bewegen en Engelse woorden maakt dat de kinderen de taal zich snel eigen maken. Iedere week staan er een aantal woorden centraal en door elke dag een andere oefening met die woorden te doen, leren de kinderen de Engelse woorden erg snel. Vaak staan er 2 oefeningen bij 1 dag. Omdat het korte oefeningen zijn, kun je ze op dezelfde dag plannen. Maar ik smeer ze soms ook uit over meerdere dagen, zeker als ik merk dat de kinderen enthousiast reageren. Als je ervoor kiest om het meer uit te smeren over de dagen, kun je heel lang werken met dit project.

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…