Familie – groep 1

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 11,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20170049 Categorieën: ,

Beschrijving

Vandaag is het feest. Anna’s familie komt op bezoek.

Maak kennis met Anna en haar familieleden. Dit project voor groep 1 (de tweede kleuterklas in België) bevat taal- en rekenactiviteiten, een sociaal-emotionele activiteit, een dans- en bewegingsles en suggesties voor de hoeken bij het boek Anna en haar lieve familie van Kathleen Amant.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

 

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Auditief geheugen, Begrippen, Cijfers, Dans en beweging, Hakken plakken, Hoeken, Meten, Oriëntatie, Praten en luisteren, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Sociaal emotioneel, Tellen, Tijd, Waarneming, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

81

Uitgeverij prentenboek

Clavis

1 beoordeling voor Familie – groep 1

  1. Eline van der Plaat (geverifieerde eigenaar)

    Dit project is speciaal geschreven voor groep 1 en daardoor zeer geschikt voor een instroomgroep. Doordat ik meerdere boeken van Anna heb gelezen, is er bij de kinderen sprake van herkenning en willen zij graag weten wat er nu weer zal gebeuren met Anna.
    De activiteiten binnen dit project sluiten mooi aan bij de tekst van het boek. Daardoor lijkt het voor de kinderen of je het verhaal met hen aan het uitspelen ben.
    De activiteit “tweeling” zorgt ervoor dat het begrip “hetzelfde” concreet wordt. Daarnaast vond ik de activiteit “oom Koen” heel mooi om plaatsbepalende begrippen te oefenen op een concrete manier.
    De suggesties die worden aangeboden bij dit project, passen goed bij het boek en zorgen voor hoge betrokkenheid in het spel. Daarnaast heeft het mij als leerkracht laten zien dat de kinderen ervan genieten als zij in de bouwhoek gaan spelen met een voorafgesteld doel. Zo kunnen zij direct aan de slag gaan met bouwen en hebben zij minder lang tijd nodig om op gang te komen.

Een beoordeling toevoegen