Fantastische dieren

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 9,95

Auteur: Maike Douglas

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20160003 Categorieën: ,

Beschrijving

Een avontuurlijk project aan de hand van het prentenboek ‘De grootste, de gevaarlijkste en andere bijzondere dieren’ van Jozua Douglas en Loes Riphagen. Ga op reis met Frank Fonk, maak kennis met alle dieren uit het boek en leer van alles over hun bijzondere eigenschappen.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Maike Douglas

Lesdoel

Begrippen, Hoeken, Klankgroepen, Kleuren, Kunstzinnige vorming, Letters, Meten, Praten en luisteren, Rijmen, Sport en spel, Tellen, Wereldoriëntatie, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

85

Uitgeverij prentenboek

Clavis

1 beoordeling voor Fantastische dieren

  1. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

    Weten de kinderen uit jouw klas hoe een slang, een aap of een walvis klinkt? Na dit project wel! Ga aan de slag als Freek Vonk en leer alles over de dieren die op de aarde leven. Hoe dicht zit je bij de belevingswereld van de kinderen met een project met Freek in de hoofdrol? Ik had 2 weken lang allemaal kleine Freekjes in de klas lopen. (Halverwege dit project begon er ook nog eens een nieuwe spaaractie met Freek plaatjes, wat een toeval. Maar ook zonder spaarplaatjes is dit een super leuk project wat de kinderen zeker zal aanspreken.) De kinderen kunnen tijdens iedere les een dierenplaatje verzamelen en zo hun verzamelalbum vullen. Tijdens dit project gebruik je een Willewete boek over dieren. Wat een geweldig informatieboek is dat. Sommige bladzijde heb ik wel 10x voorgelezen omdat de kinderen er alles over willen weten. Naast taal- en rekenactiviteiten waarbij je o.a. gaat rijmen, woorden in klankgroepen gaat verdelen, tellen en meten bevat dit project ook twee hele leuke gymlessen, knutselactiviteiten en een les over de leefgebieden van dieren. De leukste les vonden de kinderen de les met de Cheeta (iedere les staat in het teken van 1 dier). Wie is er sneller? Freek in de auto of de cheeta. Een hele leuke les waarbij ze oefenen met de kleuren maar ook leren samenwerken en omgaan met winnen en verliezen.
    Heel blij was ik ook met de verschillende suggesties voor de inrichting en activiteiten in je hoeken. Dat maakt dit project helemaal compleet. Een super leuk project waarbij de kinderen niet alleen op taal en rekengebied heel veel leren maar ook heel veel informatie krijgen over de verschillende dieren! Dat vind ik wel echt een pluspunt aan dit project door het gebruik van het Willewete boek is het ook echt een wereldoriëntatieproject met zinvolle taal en rekenactiviteiten.

Een beoordeling toevoegen