Grote uitvindingen

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 9,95

Auteurs: Liesbeth Rosendaal en Jeroen Schipper

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20150072 Categorieën: ,

Beschrijving

25-02-2019 Let op: Het benodigde boek ‘Willewete Grote uitvindingen’ is momenteel in herdruk en daardoor beperkt beschikbaar bij boekhandels.

Kijk samen met de kinderen terug naar uitvindingen die ons leven hebben veranderd en dat nog steeds doen. Professor Patsboem geeft dit project een humoristisch tintje, maar zet kinderen ook aan het denken. Wanneer is iets een uitvinding? Kan iedereen iets uitvinden?

Dit pakket bevat lesideeën en activiteiten aan de hand van het boek ‘Grote uitvindingen’, van Jozua Douglas en Margot Senden.

Naast het lespakket in PDF formaat, bevat deze download ook een bijpassend origineel liedje van Jeroen Schipper in MP3 formaat: ‘Professor Patsboem’.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Aantal pagina's

40

Lesdoel

Cijfers, Hoeken, Letters, Meten, Muziek, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Probleemoplossend denken, Tellen, Tijd, Verhalen, Waarneming, Wereldoriëntatie, Woordenschat

Lestype

Lespakket, Lied

Auteur

Jeroen Schipper, Liesbeth Rosendaal

Uitgeverij prentenboek

Clavis

2 beoordelingen voor Grote uitvindingen

  1. Dieke (geverifieerde eigenaar)

    Leuk project! Ik ben er nu een week mee aan het werk en de kinderen genieten ervan. Ze kijken nu al erg uit naar een nieuw bezoek van de gekke professor Patsboem. Het liedje dat je erbij krijgt is ook erg leuk! Alle gekke ideeën die de professor had, komen erin terug!

  2. Margaret (geverifieerde eigenaar)

    Wat een geweldig project! De opening zorgde voor heel veel betrokkenheid (zelf verkleden als professor Patsboem). De kleuters leerden in dit project op een andere manier te denken en zelf (creatieve) oplossingen te bedenken bij een probleem. Onze uitvindershoek zorgde voor heel veel prachtige uitvindingen, van wandelende raket tot schoenen die gaan zingen als je ze kwijt bent. Gevaar: het lied van professor Patsboem blijft in je hoofd zitten, waardoor je fluitend door de gangen van de school loopt. Een absolute aanrader!

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…