Het huis van Sinterklaas

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 9,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20170054 Categorieën: ,

Beschrijving

Sinterklaas is niet thuis. De kleine Pietjes passen op het huis. Een beetje ondeugend zijn ze wel. De leukste activiteiten voer je uit met dit stel!

Met dit vrolijke sinterklaasproject heb je zeker een supergezellige sinterklaastijd! De kleine Pietjes beleven de gekste avonturen in het huis van Sinterklaas. Maak een keuze uit twintig kringactiviteiten op het gebied van rekenen, taal en beweging. Het project is geschreven bij het boek Het huis van Sinterklaas van Naomi Tieman en Marieke Nelissen.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Auditief, Auditief geheugen, Begrippen, Hakken plakken, Klanken, Koken, Kunstzinnige vorming, Letters, Motoriek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Rijmen, Tellen, Tijd, Visueel geheugen, Waarneming, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

55

Uitgeverij prentenboek

Gottmer

1 beoordeling voor Het huis van Sinterklaas

 1. annelieke van meel (geverifieerde eigenaar)

  Het huis van Sinterklaas, vragen de kinderen bij jou in de klas zich ook af waar Sinterklaas in Spanje woont? Tijdens dit project kom je erachter en dat niet alleen, ook leer je de pietjes kennen die in Spanje zijn gebleven.

  Een leuk, gevarieerd en uitdagend project met een verrassende insteek, namelijk het huis van Sinterklaas in Spanje.

  Een hele leuke activiteit vonden de kinderen het inpakken van de koffer van de Pieten die wel naar Nederland gingen. Deze activiteit hebben we gedaan vlak voor de aankomst van Sinterklaas in Nederland. Alle andere activiteiten deden we toen Sinterklaas al in Nederland was.
  Zo maakten we kennis met de uren op de klok want om 12 uur ’s nachts gingen de Pietjes pas slapen in het grote bed van Sinterklaas. En toen Sinterklaas weer bijna terug was in Spanje stonden de Pietjes op de uitkijk op de torens, die de kinderen maakten door antwoorden te geven op vragen. Ook dekten we de tafel alvast met kleurrijke borden in vrolijke patronen.
  De materialen die je nodig hebt voor het project liggen meestal al in je klas of je hebt ze vast ergens thuis liggen. De lessen zijn snel en makkelijk voor te bereiden. Bij iedere activiteit zijn genoeg differentiatie mogelijkheden en er is ruimte voor je eigen inbreng en creativiteit.

  Ik heb ervoor gekozen om alle activiteiten uit het project uit te voeren. Een aantal activiteiten deden we met de hele klas maar sommige activiteiten deden we in de kleine kring. Ik heb ruim 2 weken gewerkt aan het project. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde activiteiten te doen. Dat is wel heel fijn, je hebt als leerkracht vrijheid in deze drukke periode.

  Natuurlijk hebben we het project afgesloten door het bakken van onze eigen pepernoten. In de klas hadden we het huis van Sinterklaas ophangen. Na iedere activiteit mochten de kinderen één luikje openmaken. Achter ieder luikje had zich een Pietje verstopt. Wat vonden ze het leuk om steeds een Pietje te kunnen vinden!

  De kinderen en ik hebben genoten van dit vrolijke, uitdagende, leuke project in de drukke sinterklaasperiode!

Een beoordeling toevoegen