Het Kringloopwinkeltje

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 11,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20180009 Categorieën: , ,

Beschrijving

Welkom in De Kringloopwinkel
het winkeltje van Pieterjan
hij heeft veel leuke dingen
die je bij hem kopen kan.

In dit project vind je reken- en taalactiviteiten, een creatieve opdracht en een les Engels bij het boek ‘Het Kringloopwinkeltje’ van Marianne Busser, Ron Schröder en Ingrid ter Koele.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Auditief geheugen, Begrippen, Cijfers, Engels, Geld, Hakken plakken, Hoeken, Kleuren, Kunstzinnige vorming, Meten, Praten en luisteren, Rijmen, Tellen, Tijd, Waarneming, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

62

Uitgeverij prentenboek

Overamstel

2 beoordelingen voor Het Kringloopwinkeltje

 1. Linda Mooijekind

  Wederom een superleuk project! Ik ben sowieso al fan van de winkeltjes serie en vond het heel leuk om met dit thema te werken. Sommige kinderen uit de klas kenden de kringloopwinkel al wel, omdat ze er wel eens geweest waren, voor anderen ging er een wereld open! We hebben dan ook met de klas een bezoek gebracht aan de kringloopwinkel in ons dorp en de kinderen mochten daar ook iets kleins kopen per groepje.
  Dit project bevat rekenactiviteiten waarin je bezig bent tellen en begrippen als meer- minder -evenveel, waarbij ze leren omgaan met geld, ze leren seriëren en maken kennis met het begrip tijd (hele uur)
  Ook heeft dit project taalactiviteiten waarbij ze onder andere moeten rijmen, hakken en plakken en voorwerpen moeten beschrijven aan elkaar.
  Verder bevat dit project nog een Engelse activiteit en zijn er leuke suggesties voor hoeken en creatieve opdrachten.
  Wij hebben er met veel plezier aan gewerkt!

 2. Sigrid Olivier (geverifieerde eigenaar)

  Ik ben zelf een grote fan van het bezoeken van de kringloopwinkel, dus toen ik zag dat er een project kwam over het boek ‘Het kringloopwinkeltje’ werd ik meteen enthousiast. Veel kinderen uit onze groep waren ook al eens in een kringloopwinkel geweest, dus zij hadden er meteen zin in.

  Op de gang hebben wij zelf een kringloopwinkel gemaakt met spullen van de kinderen. In de oproep naar ouders hadden wij gevraagd om spullen die we na afloop van het project zouden inleveren in de kringloopwinkel. Ouders vonden dit een mooi doel en de winkel stond ook zo vol.

  De activiteit met de kop en schoteltjes viel enorm in de smaak. Al vertelden de kinderen wel dat zij daar thuis niet uit drinken. Welk kopje hoort nu bij welk schoteltje. Dit is toch veel leuker dan het maken van een werkblad met als doel ‘wat hoort er bij elkaar?’.

  Na afloop zijn alle spullen netjes ingeleverd in de kringloopwinkel. Ik ga dit project zeker nog een keer doen!

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…