Het weer

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 14,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20160078 Categorieën: ,

Beschrijving

Koosje Konijn en Beer houden een picknick. Tijdens de picknick begint het opeens te stormen.

Leer meer over het weer samen met Djordjo, konijn en beer! Dit project bevat taal- en rekenactiviteiten, een dansles, een muziekles, een les Engels, natuurlessen en suggesties voor de hoeken bij de boeken Drakendonder van Esther Miskotte en Meer over het weer van Mack.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Auditief geheugen, Begrippen, Cijfers, Dans en beweging, Engels, Hakken plakken, Hoeken, Klanken, Kleuren, Letters, Meten, Muziek, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Probleemoplossend denken, Rijmen, Ruimtelijk inzicht, Tellen, Tijd, Waarneming, Wereldoriëntatie, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

136

Uitgeverij prentenboek

Clavis

2 beoordelingen voor Het weer

 1. Fabine (geverifieerde eigenaar)

  Een mooi project met alle weertypen er in, zoals temperatuur, neerslag en regenboog. Er zit een mooi lesrooster bij, waarbij de activiteiten worden verdeeld over 4 weken. Dit pakket bestaat vooral uit reken- en taalactiviteiten, maar er zit ook een muziekles, een dansles, een Engelse les en verschillende natuurlessen bij. Ook zitten er suggesties bij voor het hoekenwerk. Heel veelzijdig dus! Wij hebben met veel plezier aan dit thema gewerkt met de kinderen!

  Voor dit project is het fijn als alle weertypen voorbij komen. Wij hebben gespeeld in de sneeuw en de kinderen vonden het heerlijk om met de plastic zakken door de wind te lopen! Helaas was er geen regen tijdens schooltijd en ook niet genoeg zon voor de schaduwles. Wel hadden we te maken met vorst en de temperaturen onder nul waren erg interessant! Sinds dit project zijn de kinderen zich veel bewuster van het weer en hoor je ze ook buiten regelmatig over het weer praten.

  Wij hebben bij dit thema ook de seizoenskaarten van de kleuteruniversiteit gebruikt en dit product kan ook goed gecombineerd worden met de weerkaarten.

 2. Caroline Scheppink (geverifieerde eigenaar)

  In november 2018 hebben wij het project ‘het weer’ uitgevoerd, waarbij het boek ‘Drakendonder’ hoort.
  In het boek gaat het een picknick waarbij het van zonnig weer ineens heel slecht weer wordt. Gelukkig komt Djordjo de draak alle dieren beschermen met zijn vleugels. Ik dacht eerst dat het voor sommige kleuters misschien wat te eng zou zijn, i.v.m. de draak in het boek. Dat is niet waar. De draak is niet griezelig, maar komt lief en als een held over op de andere dieren!

  Er zitten veel activiteiten in de project, gekoppeld aan verschillende taal- en rekendoelen. Ook de suggesties voor de hoeken zijn erg leuk! Zo speelden wij in de huishoek het verhaal van Drakendonder. Hierbij gebruikte ik de afbeeldingen van de dieren uit het boek en plakte deze op hoofdstroken. De kinderen konden kiezen wie ze wilden spelen.

  In de ‘weerhoek’ lagen de weerkaartjes (deze kun je apart kopen). Hier konden kinderen hun eigen weerbericht voorbereiden in hun zelfgemaakte televisie.
  Aan het einde van elke speelwerktijd keken we naar het toneelspel ‘de picknick’ of luisterden we naar het weerbericht. Op deze manier hebben de kinderen veel taal gebruikt die te maken had met het weer.

  Een project waarbij je op een andere manier kijkt naar het thema ‘weer’ en waarmee je, ook in de hoeken, veel kanten op kunt!

Een beoordeling toevoegen