Ik wil een leeuw

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 9,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20170031 Categorieën: ,

Beschrijving

Ineens wist Sjuul het: hij wilde een beest. Een huisdier. Vandaag nog! En hij wist precies wat voor beest … Maar hoe ging hij mama zover krijgen?

Sjuul wil een huisdier, maar welk dier wordt dit? Ontdek het in dit pakket bij het boek ‘Ik wil een leeuw!’ van Annemarie van der Eem en Mark Janssen. Het pakket bevat veertien reken- en taalactiviteiten, een bewegingsles, les Engels, creatieve opdracht, suggestie voor de huishoek en programmeerkaarten bij het thema (huis)dieren.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Koop het bijbehorende boek rechtstreeks bij onze partner Leesvink:

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Auditief geheugen, Engels, Geld, Hoeken, Klanken, Kunstzinnige vorming, Letters, Meten, Motoriek, Oriëntatie, Praten en luisteren, Ruimtelijk inzicht, Tellen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

73

Uitgeverij prentenboek

Lemniscaat

1 beoordeling voor Ik wil een leeuw

  1. Agnes Zuiderveen (geverifieerde eigenaar)

    Ik moet eerlijk zeggen: ik ben gek op de boeken van Mark Janssen en ik merk dat kinderen dit ook hebben. Door met dit boek het project te kunnen starten, kan er eigenlijk vrij weinig meer mis gaan!
    Een groot voordeel van dit project is dat er veel suggesties worden gegeven voor leerlingen die al een stapje verder zijn. Zo kunnen alle leerlingen mee genieten van dit project. Alle dieren uit het boek komen tijdens de activiteiten aan bod. Zo ga je met de leeuw het auditieve geheugen trainen door de leeuw woordkaarten weg te laten pakken met zijn klauwen, iets waar mama erg bang voor is. De wandelende tak eet alleen blaadjes met woorden die beginnen met een ‘b’. Kunnen de leerlingen bedenken welke blaadjes hij kan eten? Bij de nijlpaard moeten de leerlingen drollen op de juiste traptrede leggen (eerste, tweede etc.) iets wat ze hilarisch vonden bij mij in de klas! Met de poes oefenen de leerlingen ruimtelijke begrippen als onder en boven. En als laatste krijgt Juul dan toch zijn zin; hij krijgt een hond.
    Een fantastisch project dat goed uit te voeren is rond dierendag of rond het thema dieren/huisdieren.

Een beoordeling toevoegen