Kabouters project

(5 klantbeoordelingen)

Vanaf: 14,95

Auteurs: Anke van Boxmeer en Els van Dijck

Wissen
Zet op verlanglijst
Zet op verlanglijst
Artikelnummer: KU20160055 Categorieën: ,

Beschrijving

03-10-2018 Let op: Het benodigde boek ‘De vier kaboutertjes in de herfst’ is tijdelijk niet leverbaar bij boekhandels!

De vier kaboutertjes, twee broertjes en twee zusjes doen samen in het bos heel veel kabouterklusjes.

Help de kabouters mee en breng deze herfst een bezoek aan het bos! Dit project bevat taal- en rekenactiviteiten, een bewegingsles, Engelse les, sociaal-emotionele les, natuuractiviteiten en suggesties voor de hoeken voor vier weken bij het boek ‘De vier kaboutertjes in de herfst’ van Marianne Busser en Ron Schröder, met illustraties van Hanneke de Jager.

*** let op: het product dat je koopt is een digitale download! ***

lesdoelDownload hier de lesdoelen van dit project.

Deel dit bericht:

Extra informatie

Auteur

Anke van Boxmeer, Els van Dijck

Lesdoel

Auditief geheugen, Begrippen, Engels, Hakken plakken, Hoeken, Letters, Meten, Motoriek, Natuur en techniek, Praten en luisteren, Rijmen, Sociaal emotioneel, Tellen, Tijd, Waarneming, Woorden en zinnen, Woordenschat

Lestype

Lespakket

Aantal pagina's

145

Uitgeverij prentenboek

Overamstel

5 beoordelingen voor Kabouters project

 1. Jola (geverifieerde eigenaar)

  Wat baalde ik dat Sinterklaas afgelopen weekend aankwam. Ik had nog wel een maand door willen gaan met dit project. Het project is geschreven naar aanleiding van een ontzettend leuk prentenboek. Daarnaast zijn de activiteiten uit dit project erg veelzijdig. Mijn groep 2 was enorm enthousiast en ook van de uitdagende opdrachten heb ik gebruik gemaakt. Dit project is zowel voor groep 1 en groep 2 erg geschikt! Dit project is zeker een aanrader voor het thema herfst. Ik kan niet wachten tot volgend jaar.

 2. Agnes (geverifieerde eigenaar)

  Wauw! Wat een super project. De kinderen, en ik, waren van begin tot eind enthousiast. Het is een project dat goed uit te voeren is in een groep 1 / 2. Er zitten namelijk lessen in die je goed in een kleine kring kunt uitvoeren met alleen groep 1 of alleen groep 2. Met name op het gebied van rekenen. Zo heb ik met de allerjongste kleuters gewerkt aan het tellen tot en met 4 en de oudste kleuters hebben vliegen geteld tot en met 20. Maar ook in de grote kring was er ruimte voor differentiatie. Zo vlogen de vogels naar het zuiden; voor groep 1 was dit naar het getal 10 en voor groep 2 was dit 20. Op taal gebied hebben we ook vee gedaan. We hebben voor spin de woorden gehakt en geplakt, voor de vogels hebben we koffers gevuld met rijmwoorden en nog veel meer. Ik heb de groep zelden zo vaak horen vragen of we nog meer gingen ‘spelen’ met de vier kaboutertjes. Er wordt nu, tijdens het thema Sinterklaas, nog regelmatig gevraagd of ik de vier kabouters nog een keertje weer mee wil nemen.

 3. Marieta Ruesink (geverifieerde eigenaar)

  Erg leuk project om in groep 1-2 mee aan de slag te gaan. Sommige lessen zijn meer geschikt voor groep 1 of 2 en zijn daardoor goed inzetbaar tijdens een kleine kring. Het bijbehorende boek bestaat uit losse verhaaltjes waar de lessen aan worden gehangen. Door de korte verhalen, is het eenvoudig ze te herhalen en bespreekbaar te maken.

 4. anja.vandenbroek (geverifieerde eigenaar)

  Wat een leuk project en een superboek.
  Er komen heel veel onderdelen van de Herfst aan bod en je kan er alle kanten mee op.
  De lessen zijn heel duidelijk geschreven. De kinderen waren erg betrokken en wat zijn er veel zieke dieren beter gemaakt in de kabouterhoek.

 5. Linda Mooijekind

  Erg leuk project! Boek sprak de kinderen ook enorm aan, want de 4 kaboutertjes namen je mee op hun avonturen en beleefden elke keer wat nieuws. De kinderen vonden het verhaal over het dode vogeltje wel zielig… maar ook daar zat een goede les bij met betrekking tot sociaal emotionele ontwikkeling
  Het project bevat allerlei taal en rekenactiviteiten, met differentiatie. Verder zitten er in het project ook suggesties voor de hoeken, een les spel en beweging, natuurlessen en een leuke Engelse les.
  Ik ga straks zeker ook het project ‘lente met de 4 kaboutertjes’ doen. Ben nu al benieuwd naar de koppies van de kinderen als ze de 4 kaboutertjes herkennen!

Een beoordeling toevoegen